Hava Durumu

Futbol şansı ve bireysel performans

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2015 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 06:48
Önceki haftalarda da yazmıştık. Yeni kadronun oturma dönemindeki sıkıntılı süreçte ‘futbol şansına ve ön plana çıkacak bireysel performanslara ihtiyaç olacak’ diye. Rizespor önünde ceza sahası içinde topla buluştuğunda gol şansı son derece yüksek Tomas Necid attığı 3 golle maça damgasını vururken, Serdar Aziz de ikinci goldeki asisti, özellikle ilk yarı son derece dağınık görüntü veren savunmayı ayakta tutan performansıyla ön plana çıkan oyuncular oldu.
Bursaspor’da kenar oyuncuları Stoch ve Dzsudzsak’ın adeta parmak ucunda oynayan oyuncu görüntüsünde oluşları, savunmaya katkılarının olmamasını Hikmet Karaman doğru değerlendirerek hızlı kenar oyuncularını uzun toplarla buluşturup Yeşil Beyazlı savunmanın arkasına sarkma stratejisi ilk yarı tuttu. Başlangıçta Ahmet İlhanlı sağ kanat, Murat Duruer-Eren Albayrak görev değişikliğinden sonra 25. dakikadan itibaren Eren’in sol kanadı etkin kullanmasıyla Rizespor pozisyonları bulan taraf oldu. 18 içinde Stoch’un ortasıyla topla buluştuğu ilk pozisyonda usta işi golünü atan Necid, karanlık başlangıcın ümit ışığıydı. Bu yarıyı; bir topu direkten dönen ve üstün oynayan rakip karşısında 1-1 eşitlikle bitirmek Yeşil Beyazlı takım adına şanstı. 
Farklı bir ikinci yarı oynandı. Tempoyu ayarlayan, rakibin hızını kesen, dönem dönem pas oyununu iyi oynayan Yeşil Beyazlı takım ikinci golü de erken bulunca riske girmeden kontrollü oyunu tercih etti. Bekir ve Sercan’ın girişi direnci artırdı. Sağ kenarda mı, sol kenarda mı oynadığında daha verimli olacağı tartışılan Dzsudzsak için yeni bir opsiyon daha belirdi. Son 2 haftadaki performansı ile bir süre kulübede kalması verimini artırabilir. Günün adamı Necid 80’de üçleyince rahatladık ve “oh” çektik. Son saniye penaltısıyla gelen Rize golü deplasman galibiyetimize engel olmadı. Takım bütünlüğünde, takım savunmasında, ritim tutturmada ve tempoda eksikliklerimiz var. Milli maç arası bunların giderilmesi için şans. 9 puana ulaşmak özgüven kazanmak açısından sevindirici. Cesur futbol, korkak futbol polemiklerini bırakıp maç kazandıracak stratejilere odaklanmak gerekiyor. Puan da para da galibiyetle geliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.