Hava Durumu

Kaleci farkı

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2015 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2015 08:17
Futbol topu etrafında alev efektli transfer bombalarının kopyala yapıştır günleri sona erip, futbol gerçek alanına, yeşil sahaya resmi olarak Süper Kupa’yla döndü. Haziranda Bursa’da kupa finalini kaybeden Yeşil Beyazlı takım iki ay sonra Süper Kupa’da da rakibine üstünlük sağlayamadı. 
Oyuna hızlı başlayan, Aziz Behich-Emre Taşdemirli sol kanadı etkin kullanan Bursaspor oldu. Bu kanattan gelişip, önce Bakambu ardından Ozan Tufan şutlarında müthiş Muslera kurtarışları maçtaki dengeleri Galatasaray lehine değiştiren, bir anlamda kaleciler arası farktı. Bursaspor gibi rakip Galatasaray da savunmada ciddi açıklar verdiği Sabri-Yasinli kanadı, hücumda çok etkin kullandı. Maçtaki gol ve gol pozisyonları bu kanattan geldi. Yasin maçın adamı oldu. Maçın tek golünde üst üste defans hataları, ardından Mert Günok’un kapattığı köşeden yediği hatalı gol herhalde bu oyuncunun uzun yıllar Volkan’ın yedeği oluşu ve ciddi maç eksiğiyle izah edilebilir. 
    Yeşil Beyazlı takımda tandemde Serdar Aziz-Sivok uyumu dışında diğer bölgelerde zamana ve kadronun netleşmesine ihtiyaç var. Orta alanda iyi niyetli, çalışkan, adeta iki kişilik oynayan Şamil’in yanında Jorquera; isabetli pasları dışında savunmada, geri dönüşlerde ve tempoda eksik kaldı. O bölgede oynaması zor. Ancak Josue’nin alternatifi olur gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yıl en etkili silahı hücum olan Yeşil Beyazlı takımda sağ kenarda orta saha özellikli sürekli içe kat eden Ozan Tufan, Ertuğrul Sağlam sisteminde rakip kaleye daha uzak Josue, özellikle ilk yarı boyunca Bakambu’ya servis yapamadı. Hücumda Emre ile gelen toplar dışında etkinlik sağlanamadı. 
    Skor avantajıyla Galatasaray’ın oyunu kendi yarı sahasında kabul ettiği ikinci yarıda Bakambu’nun belki de rakibin en aksayan yanı stoperleri arasından vurduğu kafa ve Josue’nin uzaktan şutu dışında pozisyon yaratamayan Yeşil Beyazlı takım Ertuğrul Sağlam’ın Ozan İpek-Advincula takviyeleri oyunun son bölümünde yüksek toplar kullanılarak yapılan ‘doldur-boşalt’lar sonucu değiştirmedi. Yeniden yapılan kadroda gideceklerin-kalacakların bir an önce netleştirilip, yeni gelen oyuncuların adaptasyonu ve eksik bölgelere takviye acil gündem. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.