Hava Durumu

Özeleştiri

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2014 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 07:43
Karabük yenilgisi sonrası ligin üst sıralarından kopmama adına önem derecesi son derece yükselen iç sahadaki Trabzonspor karşılaşması da puan kaybıyla bitti. Yeşil Beyazlı takım da kupa karşılaşmasında sakatlanan Serdar Aziz’in yerine stoperde Şamil, cezalı Josue’nin yerine de Bekir Yılmaz ilk on birde. 
Tek tek bakıldığında önemli isimlere sahip olan Trabzonspor’da takım bütünlüğü ve bloklar arası uyumda sezon başından beri ciddi zafiyetler var. Özellikle defans arkasına atılan toplarda  sıkıntı yaşıyorlar. Bu eksikliğe önlem alma adına Ersun Yanal defansın hemen önüne Kewin Constant’ı koyarak orta sahayı da kalabalık tutarak oyuna başladı. Özer’le erken gelen Trabzonspor golünden sonra Yeşil Beyazlı takım oyunu dengeledi. Özer’in sürekli içeriye katetmesi ile büyük boşluklar oluşan rakip takımın sol kanadını Şener Özbayraklı ve özellikle Volkan Şen ile adeta koridor haline getirdi. Bütün önemli aksiyonlar gollerin hazırlıkları bu bölgeden geldi. Defansın arkasına atılan toplarda rakip takım ciddi açıklar verdi. Fernandao’nun penaltısı ile gelen eşitlik ardından Ozan Tufan ve Volkan Şen’in hazırlığı ve bitirişi son derece beceri ve kalite kokan golleri ile sağlanan skor üstünlüğü oyunda da sürerken, Ersun Yanal’ın 59. dakikada İshak Doğan ve Waris hamleleri dengeleri değiştirdi. Yusuf Erdoğan’ı sol kenarda ileri çıkarıp, İshak’ı sol beke yerleştiren, Waris ile de sağ kanadı etkin kullanmaya başlayan rakip takıma karşın rakip stoperler Medjani ve Mustafa ile maç boyunca adeta boğuşup çok yorulan Fernandao giderek oyundan düştü. İleride top tutamadık. Aşırı efor harcayan Belluschi ve Bekir’in yorgunluğu, sonradan oyuna giren Holmen’in etkisizliği sonucu son bölümünde Trabzonspor ciddi baskı kurdu ve Yeşil Beyazlı takım adına  bir kez daha kaçınılmaz son yaşandı. İki puan daha gitti.
Ligin başından beri tüm maçların son bölümleri Yeşil Beyazlı takım ve taraftarlar için adeta kabus. Oyuna doğru hamlede ve kulübede ciddi sıkıntılar var. Sezon başı transferler Aydın, Holmen ve Traore için bu ekonomik darboğazdaki kulübün kasasından milyonlarca Euro çıktı. Hiçbir katkıları olmadı. Bakambu ‘yeni jenerasyon elektrikli araç gibi’ menzil problemi var, 60. dakikada bitiyor. Birçok oyuncu kadro dışı. Sezon başı takımı planlayan, transferleri yapan, oyuncuları kadro dışı bırakan Şenol Hoca basın toplantılarında ülke futbolundaki sorunlara konferans tadında değiniyor. Tespitler tamam da Hocam puan kayıplarının sizce nedeni sadece hakemler, federasyon, zemin, maç saatleri, deplasman koşulları mı? Biraz da aynaya bakmak ve özeleştiri yapmak gerekmiyor mu?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.