Hava Durumu

Ya herru ya merru…

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2016 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 07:12
Bursaspor Alanya’da nasıldı sorusunun cevabı bildiğiniz gibi. Hepimizin bildiği gibi.
En iyi yaptığı işi takım halinde savunmayı yine iyi yaptı. Topu daha çok rakip Alanyaspor kullandı. Mücadele ve yardımlaşma üst seviyedeydi.
Harun her hafta olduğu gibi yine maçın kahramanı oldu. 
Batalla’sız Bursaspor’u merak ediyorduk. Hamza Hamzaoğlu’nun tercihi bu bölgede Bilal’i kullanmak oldu. Kenarlarda santrfor orijinli Sinan Bakış ve Kubilay Kanatsızkuş tercihi ilk yarı boyunca hücumda etkinlik ve üretkenlik getirmedi. Sinan ilk 11 şansını iyi değerlendiremedi. Alanyaspor’un N’Skala ve Sefa’lı kanadı etkin kullandığı, Deniz Yılmaz’ın da iki fırsatı değerlendiremediği ilk 45 dakikalık bölümde iki takım da kontrollüydü. 
İkinci yarıya Del Valle ile başlangıç Yeşil Beyazlı takıma ofansif etkinlik, takım olarak daha öne çıkma şansı getirirken, çıkışlarda kaybedilen toplarda Alanyaspor’un en önemli silahı olan hızlı hücumlarla ciddi gol pozisyonları da verdik. 
75’te Hamza Hoca, Josua John ve Jorquera’yı birlikte oyuna alıp Bilal’i de oyunda tutarak bir anlamda ‘Ya herru ya merru’ diyerek kazanmak için eldeki bütün hücum silahlarını kullandı. Ciddi risk aldı. 
Hoca’yı da maçı da kurtaran Harun’un performansı oldu.
Oyunun bu dakikadan sonraki bölümlerinde rahat geçilen orta sahalar her iki takım adına da yakalanan bol gol pozisyonlarında skoru belirleyen hazırlanışı birbirinden güzel gollerle Jorquera oldu. 
Alanya’da alınan üç puan için maç yazısının önemli bir kısmını Harun’a ayırmak gerek. Vagner Love’un ceza alanının her bölgesinden her türlü vuruşu denediği şutlarında inanılmazdı. 
Yine birbirinden güzel kurtarışlarla takımı ayakta tuttu.
Gerçekten bu sezon olağanüstü bir kaleci performansı izliyoruz.
Bursaspor’da alınan puanlarda kaleci faktörünün bu kadar öne çıktığı bir yıla ilk kez tanık oluyoruz.
8 haftada kazanılan 16 puanda en önemli faktör Harun Tekin’dir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.