Hava Durumu

Yerli Mourinho’lar!

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2015 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 07:05
Ülkemizin futbol kulüplerinin tamamına yakını borç batağı içinde. Yapısal sorunlarını çözmeyi düşünmeyen, kendi modellerini oluşturamayan kulüplerin bu sarmaldan kurtulmaları mümkün değil. Kulüpler batarken bu işte en büyük paya sahip teknik adamlar ülkemizde Mourinho’dan Pep Guardiola’dan daha fazla kazanıyor. Dünya takımları Chelsea, Bayern Münih, Real Madrid teknik adamlarına 400- 500 milyon Euro’ya varan yıllık gelirlerinin yüzde 1,5 ile dördü arası ödeme yaparken
Türkiye’de Anadolu takımlarında ekibiyle beraber gittiği takımın ekonomik gücünü sorgulamadan kulüp gelirlerinin yüzde yirmisini alan yerli Mourinho’lar var. 
Batıda yüzde 45’in üzerinde vergi yükü varken, bizde kemiksiz tüm yük kulüplerde. Asgari ücrette vergi var ama yerli Mourinho’lara yok.
Başarı, başarısızlık hiçbir kriter yok. 
Bir takımın kovduğunu diğeri havada kapıyor. Aynı mevcut yönetimin yaptığı gibi. Eskişehirspor’un hali ortada iken bol sıfırlı Euro’lara Ertuğrul Sağlam tekrar alındı. Şampiyonluk sonrası neredeyse sıfır isabetle yaptığı transferler ve altyapı oyuncularına her zaman olumsuz bakışına rağmen takım teslim edildi. Kulübü tam 40 milyon Euro taahhüde sokan transferleri ona yaptırıldı.
O gitti. Şimdi yıllarca bu kent yarattığı borçlarla uğraşacak. 
Sonra kovulan yeni bir Mourinho gelecek kurtarıcı olarak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.