Hava Durumu

10 Kasım ve ÇEK

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2021 07:59

Bugün 10 Kasım. Ülkemizi emperyal güçlerin elinden kurtararak, Cumhuriyetimizi kuran o büyük insan Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının yıldönümü.

Kendine, dava arkadaşlarına ve milletine güvenen bir kurtarıcı ve kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetimiz 100. yaşına doğru ilerliyor. O bize yıllar önce şöyle bir hedef göstermişti:

"Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız."

Bu hedefe ulaşmaktaki en büyük ve en önemli araç eğitimdir. Bu felsefe ile 1995 yılında yola çıkan 23 aydın insanın kurduğu bugün tüzüğü gereği kar payı almayan1800 ortakla yoluna devam eden Çağdaş Eğitim Kooperatifi(ÇEK) onun bu hedefini hayata geçirmek için var gücü ile çalışmakta.

ÇEK'E ÖZEL DAVET

ÇEK'in çalışmalarının ulusal platformlarda da farkındalığının yaşanması, onu TBMM'ye taşıdı. Bir süre önce TBMM'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanlığının bünyesinde "Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu" oluşturuldu. Bu komisyonun amacı Türkiye ve dünyadaki iyi örneklerinin nelerin olduğunun incelenmek, idari ya da mevzuat yönünden yapılması gerekenleri belirlenmek.

Bu noktada komisyon yaptığı araştırmalar sonucunda beş sosyal kooperatifi komisyona davet etti. Bunlar Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile birlikte Genç İşi Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Eğitim Kooperatifi, IGAM Birlikte Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi, Tomurcuk Eğitim Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi ile Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi.

AKP Bolu Milletvekili Arzu Aydın (Komisyon Başkanı), AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AKP Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun yer aldığı Alt Komisyon toplantısına, ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak ile ÇEK önceki dönem başkanlarından Denetleme Kurulu Üyesi Buğra Küçükkayalar, Ticaret Bakanlığı ile kooperatiflerin temsilcileri katıldı.

NELER DEDİLER?

ÇEK Başkanı Prof. Dr. Müfit Parlak, ÇEK'in Komisyon'a davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurum hakkında kısa bilgiler verdi, başkan ve üyelere teşekkür etti.

Buğra Küçükkayalar da, yaptığı sunumda Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kuruluş amacı, tarihçesi, felsefesi, mali, idari, hukuki yapısı hakkında bilgiler verdi, yaşanan sorunları dile getirdi.

Buğra Küçükkayalar, Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nce başlatılan "Sosyal Kooperatifçilik" çalışmasını çok önemsediklerini belirterek, bu konuda yapılması gereken idari ve yasal değişiklerin yaşama geçirilmesini arzuladıklarını belirtti.

Daha sonra Buğra Küçükkayalar, ÇEK'in sosyal kooperatifçilik konusunda düzenlemiş olduğu çalıştayın raporunu komisyon üyelerine sundu.

Prof. Dr. Parlak ve Küçükkayalar, sunumun ardından Alt Komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı.

Alt Komisyon Başkanı Arzu Aydın ve üyeler, ülkeye örnek olan böyle bir kooperatifin varlığından, yaptıkları çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler.

SON SÖZ

Atam senin göstermiş olduğun "Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız." hedefinin peşinden koşan ÇEK, bu hedefin hayata geçirilmesi noktasında en önemli enstrümanın eğitim olduğunun farkındalığıyla 1995'ten bu yana eğitimimize katkı koymaya devam ederken, geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile topluma örnek olmakta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.