Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Ocak ve bir günün özeti

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 08:30

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. O gün biz gazetecilerin gündemi yoğunluğunun ötesindeydi. Bu arada tüm bu yoğunluğa ek olarak meşhur lodosumuz da başkan adaylarını kendini anımsatmayı ihmal etmedi. Günümüzün nasıl geçtiğine bir göz atalım.
Sabahın dokuzunda soluğu Merinos'ta Muradiye Salonu'nda aldık. İlk ev sahibimiz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Sönmez Medya Genel Yayın Müdürü Okan Tuna ile birlikte Alinur Başkan'ın masasındaydık. Masadaki gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte güzel bir sohbet olanağımız oldu.
Biraz şehircilik, biraz Japonya ve deprem, biraz da siyaset üzerine konuştuk. Daha sonra Başkan Aktaş bizlere seslendi. Aktaş, basının doğru kullanıldığında özellikle yerel yöneticiler için yol haritası oluşturulması anlamında çok önemli olduğunu belirterek, özetle şunları söyledi:
"İyi şeylerin ortaya çıkması adına basın, olmazsa olmaz. Demokrasinin güçlenmesi, daha iyi işlemesi, yerel yöneticilerin daha iyi şeyleri ortaya çıkarması adına basın, olmazsa olmaz. Genel anlamda 15 yıllık belediye başkanlığım boyunca objektif, doğru olarak ortaya konan eleştiriler benim için yönlendirici ve teşvik edici oldu diyebilirim. Ancak son yıllarda teknolojiyle bu işin de şeklinin değiştiğini söyleyebilirim.
70'li, 80'li yıllar belki basın için de en çileli yıllardı. Ancak şimdi dijital ortamla, internetle birlikte günler saatler değil, neredeyse saniyelerle yarışılıyor. Ben tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Daha nice gazeteciler gününü birlikte kutlamayı diliyorum. Sağlık, sıhhat ve huzur içinde çalışma hayatlarınızda başarılar diliyorum"
Başkan Alinur Aktaş, Mustafa Bozbey'le toplantılarının çakıştığını anımsatarak, sizleri burada uzun uzun tutmak istemiyorum, demeyi de ihmal etmedi.

BOZBEY'İN TOPLANTISI

Alinur Aktaş'ın toplantısının ardından soluğu Mahfel'de Mustafa Bozbey'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için düzenlediği toplantıda aldık. O bölgede arabamızı, Atatürk İlkokulu önündeki açık parka bıraktık. Atatürk ilkokulunun önünden Setbaşı köprüsünün başına inene kadar geçen süre büyüdüğüm o bölgedeki tarihimin rekoruydu. Lodos öyle bir itiyordu ki, adeta koşarak indim.
Mahfel'de Bozbey'in toplantı mekanı biraz küçük olduğu için içerisi tıklım tıklımdı. Yaşımız gereği sağ olsunlar bir yer bulduk.
Mustafa Bozbey, sözlerine "Yapacağımız çalışmalarla basınımızın temel hak ve özgürlükleri konusunda, yasalarla birlikte, yasaların da belki üzerinde davranarak farklı bir kent kimliği oluşturma çabamız var." diyerek başladı ve şöyle devam etti:
"Şuna inanıyorum ki, 1 Nisan'dan itibaren Bursa'da basın özgür olacak. Basın eleştirel olacak. Basın, gerektiğinde yönlendirici dahi olacaktır. Çünkü bilgi birikimi çoktur. Yapacağımız çalışmalarla basınımızın temel hak ve özgürlükleri konusunda, yasalarla birlikte, yasaların da belki üzerinde davranarak farklı bir kent kimliği oluşturma çabamız var. Onun için basınımız bizim için çok önemlidir. Çünkü sizlerin sokakta ya da bir toplantıda ya da bir alanda basın mensubu olmanız gereği eleştirel baktığınızı biliyorum. ve bu eleştirel bakış aslında ayrıntılardaki hataları da ortaya çıkaran bir bakıştır. Onun için sizlere ihtiyacımız var. Onun için basınımızın özgür olmasına, kalemini özgürce kullanmasına ihtiyacımız var."

VE DİĞERLERİ

Bu iki programın dışında TÜGİAD'ın Almira Otel'deki toplantısındaki konuğu Dr.Mahfi Eğilmez'di.
Ayrıca dün akşam da Mudanya Yolu'ndaki Çağrışan Et Mangal'da Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın konuğu olduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.