Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. TÜBED Uluslararası Kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2019 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2019 08:36

Ülkemizde herkesin bildiğini sandığı ve fikir yürüttüğü üç konu bulunur. Bunlar siyaset, ekonomi ve spordur. Bu üç konu hakkında deyim yerindeyse Uğur Mumcu'nun dediği gibi "Bilgi sahibi olmadan herkes fikir sahibir". Ne hikmetse herkes bir şey söyleme zorunluluğu olduğuna inanır.
Yıllar önce bir Başbakan Yardımcımız ile sohbet ederken bilim doktorluğumun hangi alanda olduğunu sormuştu. Ben "Spor Bilimleri" deyince "Spor da bilim mi?" sorusunu yöneltmişti. O zaman ben bu alanda çalışan bir kişi olarak işimizin ne kadar güç olduğunu ve konumuzu çok daha iyi bir biçimde tanıtarak yola devam etmemiz gerektiğine inanmıştım.



Ülkemizde ilk Ulusal Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği Sempozyumu, Uludağ Üniversitesi'nde rahmetli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Özçelebi'nin cesaretlendirmesi ve o zamanki bölüm başkanı rahmetli Fevzi Toker'in gayretleriyle 1999 yılında Bursa'da gerçekleştirilmişti.
Daha sonra eşim Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter'in başkanlığı döneminde 2001, 2003 ve 2005 yıllarında 2.,3. ve 4.sünü yine Bursa'da yapıldı.
Eşimin girişimleri ile ülke çapına yayılarak 2007 de Adana, 2009' da Burdur'da, 2011'de Van'da ve 2013'te Mersin'de gerçekleştirildi.
Daha sonra bu organizasyonu Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, sahiplendi. Uluslararası hale getirilen kongre 2017 yılında 9. su bu yılda 10. su için Antalya'da güzel bir katılımla yapıldı.
Geçtiğimiz hafta sonu Antalya'daki 10. Uluslararası Beden Eğitimi Öğretmenliği Kongresi güzel bir katılımla yapıldı. Açılışta eşim Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter ve TÜBED Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Prof.Dr.Hasan Kasap birer konuşma yaptılar.

ÖDÜLLER

Toplantının sonunda ise en iyi sözel bildiriler ödülleri verildi. Ayrıca Mükemmellik Ödülü'ne Erkin Ateş layık görülürken, Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter de TÜBED Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Onur Ödülü'nün sahibi oldu.
Başta Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Prof.Dr.Hasan Kasap olmak üzere emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.