Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

11. ÇEK Eğitim Ödülleri töreni

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2017 04:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 04:31

Bu yıl 22 yaşını kutlayacak olan ülkemizin ilk eğitim kooperatifi Çağdaş Eğitim Kooperatifi, 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda 11. Eğitim Ödül Töreni'ni gerçekleştirdi.
CHP Bursa milletvekilleri Lale Karabıyık ile Erkan Aydın, eski bakanlardan Ertuğrul Yalçınbayır'ın katıldığı törene CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve MHP Bursa Milletvekili Dr.Kadir Koçdemir de kutlama telgrafı gönderdi.
Ayrıca birkaç gün önce aramızdan ayrılan ve geçen yıl ÇEK Ulusal Eğitim Ödülü'ne layık görülen Prof.Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı da anıldı.

Tören 3 Mart Eğitim Kurumları Çok Sesli Korosu'nun mini konseri ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasına ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar; 3 Mart 2017'nin, aynı zamanda Öğretim Birliği Yasası'nın(Tevhid-i Tedrisat) kabul edilmesinin 93. yıl- dönümü olduğuna atıfta bulunarak başladı.
ÇEK Yerel Eğitim Ödülleri Halil Güleç ile eğitimci Nihan Toptan'a; Ulusal Eğitim ödülleri ise Prof. Dr. Hasan Şimşek ile Gazeteci-Yazar Orhan Bursalı'ya verildi.
Tören sonrası düzenlenen konferansta ise Prof. Dr. Hasan Şimşek, "2017 MEB Taslak Öğretim Programları" konusunda ve Orhan Bursalı da Aziz Sancar ve Nobel'in Öyküsü başlıklı sunuları ile katıldılar.

Palm yağı paneli

BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu tarafından 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 14.00'te BUSİAD Evi'nde "Gıda Maddesi Olarak Palm Yağı Nedir, Ne Değildir?" konulu panel düzenleniyor.

İş kazaları ve ölümler

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'nın Bursa bileşenleri, Türkiye'de, iş sağlığı ve güvenliğini bir kez daha gündeme taşıdı.
Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, yalnızca 2016 yılında bin 970 kişinin hayatını kaybettiğini, bu rakamın yalnızca 81'inin Bursa'dan olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:
"Ölümlerin yüzde 22'si yani, 442 kişi trafik ve servis kazalarından, yüzde 18'i yani 355 kişi ezilme ve göçük, yüzde 16'sı, 323 kişi düşme sonucu gerçekleşti. 2016 yılında 110 kadın ve bin 860 erkek işçi yaşamını yitirdi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.