Hava Durumu

12. Yenilik ve Yaratıcılık Sempozyumu

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2022 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 07:55

TUSİAD’ın ardından 1978 yılında Doğan Ersöz ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye’nin ikinci, Anadolu’nun ilk SİAD’ı olan BUSİAD kuruluşunun ardından çeşitli alanlarda çalışma grupları/komisyonlar oluşturdu.

Bu gruplar süreç içinde yenilendi, yeni gruplar eklendi. Bu gruplardan biri olan Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu, dönemin BUSİAD Başkanı Mehmet Arif Özer döneminde kuruldu.

Bu grup BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle 15 Ocak 2010 tarihinde BUTTİM’de 1. Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nu düzenledi. Bu sempozyumun mottosu “Bilgi üret. Yenilik yap. Ayakta kal.” idi.

Tarih 2013’e geldiğinde dönemin başkanı Oya Coşkunöz döneminde 4. Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu düzenlenirken “1. Bursa Yenileşim Ödülü” verilmeye başladı.

1. Bursa Yenileşim Ödülü’nde de Floteks, Nilüfer Belediyesi ve Şaypa’nın yenilikçi faaliyetleri ödülle taçlandırıldı.

Yanlış anımsamıyorsam burada Floteks, yenileşim yönetimini başarıyla sağladığı ve Ar-Ge çalışmalarına özel önem vererek ilerleme kaydettiği için “Liderlik”; Nilüfer Belediyesi,  insan kaynakları kapasitesini yenilikçi faaliyetlerin teşvik edilmesine yönelik stratejilerle oluşturduğu ve kurumun karar süreçlerine tüm çalışanlarını dahil eden yöntemler geliştirdiği için “Çalışanların Yönetimi” ve Şaypa, özel ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği kanallarını geliştirerek yenileşim çalışmalarını gerçekleştirdiği ve doğal kaynak kullanımının azaltılması noktasında yenilikçi fikirleri desteklediği için “İşbirlikleri ve Kaynakların Yönetimi” kategorilerinde ödül almaya hak kazandılar.

12. SEMPOZYUM VE 5. YENİLEŞİM ÖDÜLÜ

BUSİAD’ın 5. Yenileşim Ödülü’nün de verileceği ve bu yıl 12.’si gerçekleştirecek Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu Aralık ayında yapılacak.

Bu sempozyumun mottosu “Sürdürülebilirliğin DNA’sı” . Konu ile ilgili olarak BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar şunları söyledi:

“BUSİAD olarak Bursa’mızın tarım, turizm ve sanayi sektörleri arasında dengeli bir büyüme içinde olması gerektiğini her yerde vurguluyoruz. Bursa’nın aynı zamanda bir tarım kenti olduğu gerçeğini unutturmak istemiyoruz. Tarım, turizm ve sanayinin birbirlerinin alanlarına müdahale etmeden gelişmesinden yanayız. Bu anlayışın sürdürülebilirliğin de temeli olduğunu düşünüyoruz.

Bugüne kadar yapılan hataları sürdürmemek için artık tüm Bursalılar olarak kendimize kalıcı yol haritaları çizmeli, hedefler belirlemeli, bu hedefleri benimsemeli, içselleştirmeli ve bu hedeflerden sapmamalı, vazgeçmemeliyiz. ‘Sürdürülebilirliğin DNA’sı’ olarak belirlenen bu yılki Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nda tarımdan sanayiye her alanda sürdürülebilirliğin dijitalleşmeyle birlikte nasıl sağlanabileceğini konuşmayı hedefliyoruz.”

Toplantıda ayrıca konuşan BUSİAD Dijital Dönüşüm-Yenilikçilik ve Girişimcilik Uzmanlık Grubu Başkanı Ahmet Ersin Eren de, Yenileşim Ödül sürecinin 5 kategoriden ve bu kategorilerdeki iş sonuçlarının değerlendirilmesinden oluştuğunu söyledi.

Eren, şöyle devam etti:

“Liderlik, Stratejinin Yönetimi, Bilgi, İşbirlikleri, Kaynak Yönetimi,  Çalışanların Yönetimi ve Süreç Yönetimi bu 5 kategori.

Bu yıl değişen ihtiyaçlar doğrultusunda, Yenileşim Ödül Değerlendirme Kılavuzumuzu şirketlerin sürdürülebilirlik ve teknolojik dönüşüm faaliyetlerini de kapsayacak şekilde yeniledik.” 

Başvuru için son tarihin 10 Haziran Cuma günü olacağını da ifade eden Eren,  Yenileşim Ödülü Heykelciği hakkında da bilgi verdi. Eren, yenileşim ruhunu yansıtan bir şekilde tasarlanan heykelciğin, Bursa için tarihi bir anlam ifade eden Dua Çınarı’nın kalan son parçalarından yapıldığını söyledi.

SON SÖZ

Evet, BUSİAD’a ve sempozyum ile ödül sürecine katılanlara başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.