Hava Durumu

13. Uluslararası Eleco 2021 başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2021 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 07:56

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi anımsayacağınız gibi 1999 yılından bu yana ELECO konferanslarını düzenlemekte. Bu konferanslar bir yıl ulusal, bir yıl da uluslararası düzeyde yapılmakta.

Bu yıl 13. Uluslararası Elektrik-Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği konferansı bugün saat 10.00'da düzenlenecek tören ile başlıyor. 25-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak bu konferans çevrimiçi olarak hayata geçirilecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) adına Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen konferansta 30 oturumda 129 bildiri sunulacak.

Yurtdışından ve ülkemizin çeşitli üniversitelerinden bilim insanlarının katılacağı konferansta, Güç Elektroniğinden Enerji Sistemlerine, Elektrikli Makinalardan Endüstriyel Otomasyona, İletişimden Elektromanyetik Alana, Nesnelerin İnternetinden Akıllı Sistemlere, Sinyal İşlemeden Sensörlere, Biyoelektronikten Mekatroniğe, Biyomedikalden Yapay Zekaya kadar uzanan EMO'nun meslek alanlarıyla ilgili konular ele alınacak.

Ayrıca alanında uzman bilim insanları tarafından 7 çağrılı konuşma gerçekleştirilecek. Bu çağrılı konuşmalar kapsamında teknolojideki gelişmeler, uygulamalar, gereksinimler ve yapılan çalışmalar ile ilgili sunumlar yapılacak. Oturum linkleri www.eleco.org.tr web sitesi üzerinden takip edilebilir.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetimi özetle şu açıklamayı yaptı:

"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin, diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünde belirttiği gibi bilime daima sadık kalacağız. Şartlar ne olursa olsun ilim ve bilimin ışığında ülkemizin istikbali için ara vermeden araştırmaya, geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz."

TABİPLER NE DİYOR? KULAK VERİN!

Türk Tabipler Birliği bir dizi etkinlik planladı. Bu etkinliklerle seslerini duyurmak, sorunlarını ve ülkemizin sağlık sorunu konusunda bazı önemli noktalara dikkat çekmeye çalışıyorlar.

Bursa Tabip Odası, 'Emek Bizim, Söz Bizim' sloganıyla başlatılan mücadele sürecinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, yaptığı açıklamada verdikleri mücadelenin tüm hekim meslektaşları için olduğu kadar halk sağlığı için de önemli olduğunu vurgulayarak, COVID-19 pandemisinin koruyucu sağlık hizmetleri olmadan hastalık ve salgınların önlemeyeceğini gösterdiğine dikkat çekerek, Türkiye'de salgının bilimin gerekleri yerine ekonominin ihtiyaçları gözetilerek yönetildiğini belirtti.

Türkkan açıklamasında özetle şunları ifade etti:

"Sağlıkta Dönüşüm Projesi sağlıkta çöküşü getirdi. Hekimler ve tüm sağlık çalışanlarını olanca acımasızlığı ile tüketerek olumsuzluklarını toplumun en uç noktasına kadar ilerletti. Koruyucu sağlık hizmetlerinin terk edildiği, sağlık hizmetlerinde basamaklandırmanın kaldırıldığı, kışkırtılmış sağlık talebi üzerine kurulan sistem toplumun nitelikli sağlık hizmeti alma hakkını ve hekimlik değerlerini derinden sarstı.

Toplumu, yerel yönetimleri, emek-meslek örgütlerini, bilim insanlarını, demokratik kitle örgütlerini salgınla mücadele sürecine dahil etmeyen iktidar, güvenlikçi anlayışın ötesine ve pandeminin yıkıcı sonuçlarının önüne geçememiştir.

Yurttaşlarımızın, sağlık çalışanlarının ölümleri durdurulamamış ve Türkiye, tüm pandemi dönemi boyunca COVID-19'a bağlı en çok vaka ve ölümün görüldüğü ülkelerden birisi olmuştur.

Karanlığa Karşı; Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz, diyerek başlattığımız yürüyüşte yürüyüş kolumuz bugün(dün) Kocaeli'ndeydi.

Yarın(bugün) kentimizde, 26'sında Eskişehir'de olacak. Meslektaşlarımızla, sağlık çalışanlarıyla, halkımızla buluşuyoruz. Yürüyüşün sonunda 27 Kasım günü Ankara'da tüm illerimizden gelen hekimler ve sağlık çalışanları ile Beyaz Forum'da buluşacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.