Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17. Spor Bilimleri Kongresi üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 08:58

Zaman hızlı akıp, geçiyor. 1990 yılında ilki Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlendiğinde büyük bir heyecanla ilk bildirimi göndermiştim. Aradan nerde ise 30 yıl geçti ve Antalya Aska Otel'de 17. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'nde buluştuk.
23. üyesi olduğum Spor Bilimleri Derneği tarafından 'Spor Bilimlerinde Kalite ve Akreditasyon' sloganıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, 16 Kasım'da sona erecek kongreye 11'i yabancı 36 davetli konuşmacı ile 998 bilim insanının katıldığını söyledi.
Bu yılki kongrede bir ilk gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kongrelerimize katılan ilk Spor Bakanımız oldu. Spor yapıldığında hem ruhen hem bedenen sağlıklı olunduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu "Ruhen sağlıklı olmak başta kişinin kendisi olmak üzere topluma direkt katkı sağlayan konu. Bizler spora fiziksel ve teknik bir konu olmaktan öte çok boyutlu bir şekilde ekonomisi, pazarlamasının içeren bütüncül yaklaşımla değerlendirmeliyiz.Marka ülke olacağız. Türkiye'nin her alanda, sağlıktan, ekonomiye, teknolojiye, spora kadar marka ülke olmaması için sebep yok" dedi.
Ben bu güzel kongre için Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

SEDAT MURATLI'YA ONUR ÖDÜLÜ

Açılış töreninde bir de anlamlı ödül verildi. Hepimizin hocası Türkiye'nin ilk Spor Bilimleri Doçenti ve ilk profesörü olan Prof.Dr.Sedat Muratlı'ya Spor Bilimleri Derneği tarafından ülkemiz sporu ve spor bilimine katkılarından ötürü Hizmet Onur Ödülü verildi.
Sedat Muratlı'ya ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasap-oğlu ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay birlikte verdiler.
Aynı zamanda benim doktora tez danışmanı olan hocam Prof.Dr. Sedat Muratlı'yı gönülden kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.

VALİ KARALOĞLU'NUN SELAMI VAR

Münir Karaloğlu, 04.08.2013-10.06.2016 tarihleri arasında Bursa Valiliği yapmıştı. Şimdi ise kendisi bildiğiniz gibi Antalya Valisi.
17. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'nde bakan ile birlikte Antalya Valisi Münir Karaloğlu da geldi. Kendisi ile ayaküstü de olsa kısa bir sohbet imkanımız oldu.
Üzerimde kalmasın kendisinin selamını Bursa'daki dostlarına ve Bursalılar'a bu köşeden iletiyorum.
Bu arada toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı ve Bursa eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Süleyman Şahin de vardı. Onunla uzun bir sohbet imkanı da bulduk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.