Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

18. Ulusal Kuş Konferansı

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2017 04:40

Ülkemizde yaban hayatı konusunda gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalarla, Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Doğa Derneği tarafından, bu yıl 18'incisi düzenlenecek Kuş Konferansı, Türkiye'nin Avrupa Leylek Köyleri ağına üye tek köyü olan Eskikaraağaç'ta yapılacak.
Karacabey'in 'Leylek Köyü' olarak da bilinen Eskikarağaç Mahallesi'nde konferans 21-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliği ile gerçekleştirilmeye hazırlanan 18. Ulusal Kuş Konferansı için hazırlık çalışmaları son aşamaya geldi.

Bu konferansta konuşmacılar ve katılımcılar, 3 gün boyunca Türkiye'nin doğası ve kuşlar üzerine, sunum ve proje çalışmalarını değerlendirecek.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ''Bizler, Karacabey'in sadece doğa turizmi ile değil kongre turizmi ile de anılmasını istiyor ve bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tarz etkinlikler için birbirinden güzel mekânlarımızın sayısı da giderek artıyor. Çok yakında faaliyete geçen Issız Han da bu çalışmalarımızı destekleyecek. Geçmiş yıllarda yaptığımız Uluslararası Yaz Dil Kampı, Trakuş ve Tramem kamplarına bir yenisi de Kuş Konferansı olacaktır. Ve Karacabey aslında kongre turizminin de ilk adımlarını böylelikle atmış oluyor'' dedi.

Kadın korosu ve Onkoday

Nilüfer Kadın Korosu, Uğur Mumcu sahnesinde Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde Onkoday yararına Bursa Gezeği'ni sahneledi.
İlk bölümde rast makamında fasıl yapan koroda, ikinci bölümde ise gezek kültürüne uygun olarak, solistler sahne aldı.
Konserde Gülay Sürücü, Saliha Bayülke, Rabia Yılmaz, Nurcan Yahşi, Ayten Güvenoğlu, Zümrüt Sanlı, Nermin Başaran, Filiz Büyükçoban, Rahmiye Alkan, Şükran Açıkel, Aynur Öztan, Nalan Adıyaman, Güler Tarımeri, Vildan Öztürk, Figen Şenyüz solist olarak görev yaptı.

Türkiye - Kuzey Kıbrıs dostluğu

BBDSO, perşembe akşamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan gelecek olan 20 kişilik bir sanatçı kadrosuyla birlikte konser verecek.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi Ali Hoca'nın yöneteceği konserin ilk yarısında BBDSO ve KKTCCSO sanatçıları, Ali Hoca'nın "Kıbrıs Süiti" adlı eserini seslendirecek.
Konserin devamında piyano sanatçısı Hande Dalkılıç, Ulvi Cemal Erkin'in ünlü Fransız piyanist Alfred Cortot'un önerisiyle bestelediği ve eşi Ferhunde Erkin'e ithaf ettiği piyano konçertosunu seslendirecek. Eser, ilk kez 18 Ekim 1943'de Berlin'de seslendirilmiş, daha sonra da Berlin Radyosu'ndan yayınlanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.