Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 Mayıs'a özel kutlama

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2019 08:11

Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mudanya'da 100. yıla özel etkinliklerle kutlanıyor.
Bu konuda Mudanya Belediyesi bir dizi etkinliğe imza atacak. 18 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan etkinlikler kapsamında Mudanya Belediyesi Gençlik Meclisi, "6 km 6 ilke Gençler Tarihe Yürüyor" diyerek, Tirilye Çamlı Kahve'den Mudanya'nın antik limanı Kapanca'ya yürüyecek.


19 Mayıs Pazar günü resmi törenlerin ardından saat 21.00'de yelkenli teknelerin saygı geçişi, ardından fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Rock müziğinin sevilen grubu Gripin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 21.30'da Mütareke Meydanı'nda halk konseri verecek.
21 Mayıs'ta ise Sami Evkuran Anadolu Lisesi öncülüğünde Mudanya'daki okul grupları Mütareke Meydanı'nda gençlik festivali düzenleyecek. Göreve geldiği günden bu yana Cumhuryet kenti Mudanya'da milli bayramların coşkuyla yaşandığını belirten
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu yana Cumhuriyet kenti Mudanya'da milli bayramların coşkuyla yaşandığını belirterek, tüm Bursa'yı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliğine davet etti.

MÜHENDİSLİK YAŞAM ÖYKÜLERİ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu bir süre önce güzel bir etkinlik başlattı. Bu etkinlik kapsamında makine mühendisliği alanında isim yapmış meslek deneyimlileri ve büyükleri yaşam öykülerini genç meslektaşları ile paylaşıyor.
Bu kapsamda düzenlenecek "Mühendislik Yaşam Öyküleri" söyleşisinde MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli ve Makina Mühendisi Vural Doğar'ın konuşmacı, MMO Bursa Şube Başkan Vekili Devrim Tutku Ateş'in oturum başkanı olacağı etkinlik bugün saat 19.00'da MMO Bursa Şube Remzi Erişler Konferans Salonu'nda hayata geçirilecek.
Genç mühendislere duyurulur.

POLEN ALERJİSİNE KARŞI İSTASYON

Bursa'da ülkemizde ilk kez bir proje başlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi'nin ortaklaşa başlattığı proje ile üç noktaya aeroallerjen örnekleme istasyonları kuruldu. Kamuoyu ile paylaşılan veriler polene karşı alerjisi olan vatandaşlar, daha evlerinden çıkmadan polen değerlerini öğrenip, ona göre tedbirlerini almalarına imkan sağlayacak.Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre polen kaynaklı alerjik hastalıklar dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unu etkiliyor ve her yıl 7 milyon kişi hava kirliliği kaynaklı hastalıklardan yaşamını yitiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.