Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2019'un ilk BTSO Meclisi'nden notlar

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2019 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 07:50

BTSO'nun 2019 yılı ilk meclis toplantısı salı günü BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur'un konuşması ile başlayan Meclis Toplantısı 'nda ocak ayı içinde düzenlenen Küresel Fuar Acentası kapsamındaki yurtdışı gezileriyle ilgili olarak, bilgiler verildi.
Bu arada BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu tarafından BUTEKOM'un çalışmaları ve hayata geçireceği 2 yeni proje hakkında bilgi verildi.
Daha sonraki süreçte BTSO Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından mevcut ekonomik durumu ve 2019 projeksiyonu ile ilgili bir sunum yapıldı. Ardından geleneksel anket yapılarak 2018 yılı BTSO faaliyetlerini özetleyen faaliyet filmi gösterildi.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2019'da iç pazardaki dengelenmenin süreceğini belirterek, "İç pazarda yaşadığımız durgunluğu ihracat ile aşmayı hedefliyoruz." dedi ve şöyle devam etti:

"Özellikle endüstri tarafında olan iş insanlarımız, mutlaka dış pazar operasyonlarını artırmalı. Bu noktada Küresel Fuar Acentesi, fuar faaliyetlerimiz ve UR-GE projelerimizin ne kadar önemli olduğu karşımıza çıkıyor. Bu hamleler birçok sektörümüzün pazar çeşitliliğini artırırken; aynı zamanda şirketlerimizin mali yapısını güçlendirdi.
Mevcut mekansal planlamada Bursa'nın 11 bin kilometrekarelik toplam yüzölçümü içinde sanayi alanlarımızın payı binde 8'le sınırlıdır. Yüzde 1 bile değil. Buna karşın 217 milyar TL'ye ulaşan ekonomik hacmimizin yüzde 46'sını sanayimiz sağlıyor.

Bugün Avrupa Birliği ülkelerinde sanayi alanlarının payı toplam yüzölçümü içinde yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyor. Bulunduğumuz bölgenin yüksek teknolojili üretime dönük bütünleşik ve yeni nesil teşviklerle yeniden planlanması, Bursa gibi lider şehirlerin ülkemizin kalkınma hedeflerindeki aktörlüğünü daha da pekiştirecektir. Bu konuda İstanbul Sanayi Odası ile stratejik işbirliğimizi somut adımlara dönüştürmeye başladık.

Kamu - özel sektör istişare mekanizmasının işlerliğini göstermesi açısından büyük önem taşıyan Türkiye Ekonomi Şurası'nda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a OSB'lerdeki yeni yatırımların teşvik edilmesi amacıyla faiz desteği talebimizi de aktardık. Sayın Cumhurbaşkanımız başta TEKNOSAB olmak üzere hayata geçirdiğimiz projelere gösterdiği yakın ilgi, sanayicimize ve iş dünyamıza duyduğu güven, Bursamızın ve ülkemizin çok daha güçlü bir geleceğe ulaşması açısından bizlere umut aşıladı. Bursa iş dünyası olarak ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda azimle çalışmaya devam edeceğiz"

HEDEF 26 UR-GE PROJESİ

Başkan İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının destekleriyle 2018 yılında önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve 2019 yılında da firmalara vizyon kazandıracak yeni çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

İbrahim Burkay, BTSO olarak Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve UR-GE projelerinin firmaların rekabetçiliğini ve ihracat yeteneğini geliştirdiğini söyledi. BTSO'nun 14 Ur-Ge projesini hayata geçirdiğini hatırlatan İbrahim Burkay, yıl sonuna kadar 12 Ur-Ge ve HİSER projesini daha sektörlerin hizmetine sunacaklarını açıkladı. Mobilya ve karoseri sektörleri özelinde hazırladıkları UR-GE projelerinin Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığını söyleyen İbrahim Burkay, "2019 yılında UR-GE ve HİSER proje sayısını 26'ya yükseltmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.