Hava Durumu

2021 Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2021 07:57

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2021 Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı etkinlikleri bugün başlıyor.

Bugün 13.30'da Cumhuriyet Caddesi'nden Koza Han'a bir kortej düzenlenerek başlayacak etkinliklerde, "Koza Mezatı" canlandırılacak, "Koza Şekeri" dağıtılacak, mehter gösterisi ardından "Şed kuşanma(Ustalığa geçiş) töreni" yapılacak.

Protokol konuşmalarının ardından, sergi ve atölyeler açılacak. Koza Hanı objesi dağıtılacak. Ardından da Prof.Dr.Cafer Çiftçi'nin "Koza Hanı" anlattığı Hanlarda Söyleşi programı gerçekleştirilecek.

Akşam 19.00'da da Ertuğrul Bey Meydanı'nda masal etkinliği yapılacak.

Bunların dışında da Hanlarda Söyleşi Programı 7 Eylül'de Eski İpek Han'da Dr.Öğr.Üyesi Doğan Yavaş, 14 Eylül'de Fidan Han'da Prof.Dr.Necmi Gürsakal, 15 Eylül'de Emir Han'da Nevzat Çalıkuşu ile devam edecek. 20 Ekim'de Tayyare'de Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı paneli gerçekleştirilecek.

Kolaylıklar diliyorum.

NİLÜFER HALK EĞİTİM VE ERASMUS

Avrupa Birliği Erasmus Projeleri kapsamında bir çalışmada Bursa'da yürütülüyor. Kırıkkale Üniversitesi, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi, Orgafarm'ın olduğu bu projenin paydaşlarından biri de Nilüfer Halk Eğitim Merkezi.

"Organik tarım" başlıklı proje 2019 yılında hayata geçirilmeye başlandı. Kuşkusuz pandemi devreye girince eğitimlerin çoğu online ortamda yapılmak zorunda kaldı. İlk yüz yüze eğitim Fadıllı Mahallesi'nde gerçekleşti.

Bu eğitimde Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turan ve Öğretmen İlker Uslu tarafından Fadıllı Mahallesindeki 77 çiftçimize Organik Tarım konulu seminer verildi.

Eğitimde organik tarımın önemi üzerinde duruldu. Yasal prosedürler anlatıldı. Organik tarıma geçilmesi halinde ürünlerinden daha fazla gelir etme imkanı olacağından bahsedildi. Seminer gece geç saatlere kadar sürdü. İzleyen çiftçilerin ilgisi eğiticileri memnun etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turan, seminerin organizesini yapan ve aynı zamanda bir çiftçi olan Fadıllı Mahallemiz Öğretmeni Ali Aldur ve Mahalle Muhtarı Cemal Kargılı'ya emeklerinden ve misafirperverliklerinden, çiftçilerimize de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

1 EYLÜL BARIŞ GÜNÜ VE GÖKDERE ROTARY

Gökdere Rotary Kulübü,1 Eylül Dünya Barış Günü Balat Kent Ormanı'nda saat.20.00'deki bir panel düzenliyor.

"Barış için liderlik" konulu panelde Guvernör Nedim Atilla'nın açılış konuşması ardından Gazeteci Orhan Bursalı, Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, Gazeteci Burçak Belli, CHP Bursa Milletvekili Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve AS TV Program Müdürü Sevda Kurul konuşmacı olarak katılacaklar.

Bilindiği gibi Varşova Paktı ve Eskiden Sovyetler Birliği üyesi olan ülkeler, Almanya'nın Polonya'ya 1 Eylül 1939'da saldırdığı ve II. Dünya Savaşı'nı başlatan günü Dünya Barış Günü ilan etmişti.

Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981'deki 57. birleşiminde, "Genel Kurul'un açılış günü olan her eylülün üçüncü salı günü""Uluslararası Barış Günü" ilan eder. Dolayısıyla 21 Eylül de Dünya Barış Günü olarak kutlanır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.