Hava Durumu

3. Bursa Karadeniz Günleri yarın başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 08:10

Bursa'daki Karadeniz Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilecek olan 3. Bursa Karadeniz Günleri, 13-21 Ocak tarihleri arasında FSM Bulvarı hastane alanında düzenleniyor.
Bu konu ile ilgili olarak Karadeniz Platformu Sözcüsü ve Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik ve diğer il dernek federasyon başkanları ile birlikte dün Almira Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.
Toplatıda 9 gün sürecek etkinlikler hakkında bilgi verildi.


Toplantıya Karadeniz Platformu Sözcüsü ve Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik ile beraber diğer dernek ve federasyon başkanları olan Savaş Otruş (Samsunlular Federasyonu Başkanı), Orhan Aydın (Gümüşhaneliler Federasyonu Başkanı), Cengizhan Utlu (Ordulular Federasyonu Başkanı), Zennur Keskin (Karabüklüler Federasyonu Başkanı), Fuat Özkan (Artvinliler Federasyonu Başkanı), İsmail Çiftçi (Trabzonlular Federasyonu Başkanı), Abdullah Kavuşur (Zonguldaklılar Federasyonu Başkanı) katıldılar.

Heimtextil Frankfurt'a büyük ilgi var

Ülkemiz ev tekstili ihracatı alanında Avrupa'nın birinci ve dünya dördüncüsü konumunda. Bilindiği gibi sektörde dünyanın en prestijli organizasyonu olan Heimtextil Frankfurt Fuarı'na, Bursa damgasını vurdu.
65 ülkeden 2 bin 941 firmanın katıldığı Heimtextil Frankfurt Fuarı'na ilgi büyüktü. Fuara Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) öncülüğünde 98'i Bursa'dan olmak üzere Türkiye'den toplam 257 firma katıldı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında yaklaşık 100 kişilik heyetle Heimtextil fuarındaydı.
BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay fuar ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Fuarda hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir trend alanına sahibiz. Bursa ev tekstili ve giyimlik kumaşta dünyada trendleri ve tasarımı belirleyen en önemli merkezler arasında yerini aldı. Orta ve üst segmentte dünyadaki pazar payımız daha da artacak."

BUSİAD'ın 40. Genel Kurulu

Türkiye'nin ikinci ve Anadolu'nun ilk Sanayici ve İşadamları Derneği olan Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği, BUSİAD'ın 40. Genel Kurulu yarın BUSİAD Evi'nde yapılıyor.
1978 yılında kurulan BUSİAD'ın genel kurulu yarın saat 11.00'de gerçekleşecek. BUSİAD'ın iki dönemdir başkanlığını Günal Baylan yapıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.