Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 Mart 2017/2018 ve Selçuk Şirin

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 08:19

3 Mart 2017 Cuma. Yer New York. Birleşmiş Milletler'in 41. Öğrenci Konferansı Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda dünyadan 800 gencin katılımıyla gerçekleşiyor.
Daha önceki yıllarda eski ABD Başkanı Bill Clinton, BM Genel Sekreterleri Koffi Annan ve Ban Ki-moon, Hillary Clinton, Samantha Powers ve Danny Glover, Harry Belafonte, Vanesa Redgrave gibi önemli isimlerin konuştuğu kürsüde bu sefer Ardahanlı bir Türk var. Prof. Dr. Selçuk Şirin toplantının o seneki ana konuşmacısı. New York Üniversitesi'nde Javits Kürsü Profesörü olan Dr. Selçuk Şirin, BM Genel Kurul salonunda yaptığı 1 saatlik konuşmasını mülteci çocukların sorunlarına ayırıyor. Aynı zamanda New York Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin ortaklaşa geliştirdiği dünyada bir ilk olan Suriyeli göçmen çocuklar için geliştirilen, pilot olarak Şanlıurfa'da başlatılan Umut Projesi'ni anlatıyor. Projenin amacı çocuklara bilgisayar oyunu oynayarak Türkçe, kodlama ve zeka geliştirici pratikler kazandırmak.
3 Mart 2018 Cumartesi. Yer Bursa. Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin 12. kez verdiği eğitim ödülünü Merinos AKKM'de ulusalda New York Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin alıyor ve bizlere Skype'den sesleniyor. Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin önemine değinen Şirin, onun tanıtılması noktasında üstüne düşeni yapacağını belirtiyor. Bugün eğitim modelleri içinde yer alan yaparak, yaşayarak öğrenmenin yıllar öncesinde dünyada ilk kez ülkemizde uygulanan Köy Enstitüleri'nin hayata geçirildiğine dikkat çekiyor.
Bu arada sayısız uluslararası ödüle sahip Prof. Dr. Selçuk Şirin, Türkiye'den ilk kez eğitim alanında bir ödül aldığını da vurguluyor.
Şirin, ODTÜ'den lisans, SUNY'den yüksek lisans ve Boston College'den doktora derecesi aldı ve NYU-Şirin Araştırma Laboratuvarı'nda 100'e yakın bilimsel yayına imza attı. Boston College ve NYU'dan Öğretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı'ndan Genç Araştırmacı Ödülü ve dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği olan AERA'dan da Araştırma Büyük Ödülü aldı. Selçuk Şirin, 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonu'na seçildi.
Saygıyla diyorum ve kutluyorum.

ÇEK, Pınar Ayhan ve KEMAL

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin ödül töreni ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar'ın konuşması ile başladı. Küçükkayalar konuşmasında ÇEK 'in kısa öyküsünü anlattıktan sonra ÇEK vizyonunu ortaya koydu ve ardından da bilimsel temele dayanan, laik ve çağdaş eğitimin ülkemizin gelişmesi noktasındaki önemine değindi.
Törenin ardından ise verilen kısa aradan sonra Pınar Ayhan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı müzikal içerikli KEMAL isimli gösteriyi izledik.
Bu muhteşem gösteri bizlerin gözlerini yaşarttı.
Evet, Türkiye'de 23 yıl önce kurulan ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kısa adıyla ÇEK iyi işler yapmaya devam ediyor.
ÇEK'e gönül verenlere teşekkürlerimle.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.