Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5. Balkan Ekonomi Zirvesi

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2018 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2018 07:38

Rumelili Sanayici ve İşadamları'nı 2006'da Bursa'da bir araya getiren RUMELİSİAD bugün; 11 farklı Balkan ülkesinden 300'ün üzerinde üye, 43 farklı sektörde 30 binden fazla çalışan, 38 farklı ülkede milyonlarca dolarlık yatırım ve 146 farklı ülkeye yönelik 1,5 milyar doları aşan ticaret hacminin temsilcisi durumundadır.
Bu değerli sivil toplum örgütümüz ilki 2012 yılında yapılan RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi'nin bu yıl beşincisini hayata geçirdi. Zirve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu himayelerinde yapıldı. Normalde açılışa katılacak olan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine acilen Ankara'ya gitti ve öğleden sonra saat 15.00'e yetişip, zirveye katıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer yaptı. Kılıkçıer, zirvenin tarihsel gelişimini anlattıktan sonra bu yıl düzenlenen zirveye katkı koyanlara teşekkür etti.
Başkan Erol Kılıkçıer'in konuşmasının ardından açılış oturumunda "Balkanlar ve Türkiye Jeopolitik Önemi" konusunu Oxford Üniversitesi CIRC Merkezi Kıdemli Üyesi uluslararası ilişkiler uzmanı Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan anlattı.

RUMELİSİAD üzerine

RUMELİSİAD'ın "Balkan Ülkelerinde Genç İşsizliğine Karşı Girişimciliğin Desteklenmesi" projesi ile Balkan ülkelerinden gelen gençler işsizlik ile mücadele edebilmek adına Bursa'da girişimcilik ve şirket yönetimi üzerine eğitimler aldı. Bu proje aynı zamanda Avrupa Birliği'nden ödül aldı.
Ayrıca AIESEC ile uluslararası staj değişim programları konusunda işbirliği yapılmakta Balkan ülkelerinden ve Türkiye'den gençlerin karşılıklı staj yapması sağlanmaktadır.
RUMELİSİAD Akademi bünyesinde de 600'den fazla katılımla, 14 farklı eğitim gerçekleştirildi. KOSGEB'le işbirliği yapılarak sosyal sorumluluk çerçevesinde 3 dönemde 90'dan fazla kişiye girişimcilik kursları verildi ve sertifika almaları sağlandı.

Rumeli'ye katkıları

RUMELİSİAD, Makedonya'da Atatürk'ün babasının doğduğu köy olan Kocacık'ta RUMELİSİAD İlkokulu, Bulgaristan'da Kırcaali Bezirgân Cami, Eğridere camileri yenilendi, Aydos'ta bir cami yaptırdı. Bulgaristan'da Hasköy Türk Tiyatrosu'nun ihtiyaçları giderildi.
Sırbistan Sancak bölgesinde Duşan Tomaseviç İlköğretim Okulu, anaokuluyla beraber modern hale getirildi. Makedonya Kumanova'da ilahiyat merkezi ve kız öğrenci yurdu yapıldı. Yine Sırbistan'ın Bujanovac bölgesinde belediye binası baştan aşağı yenilendi, aynı bölgede bulunan 700 öğrencinin eğitim gördüğü Muharrem Kadriu İlkokulu restore edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.