Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 yıldızlı Bursa Şehir Hastanesi

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2019 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 08:04

Dün Bursa Şehir Hastanesi hizmete girdi. Doğanköy mevkiindeki hastane diyemeyeceğim, daha doğrusu hastanelerden oluşan dev sağlık kampüsü kentimize sağlık hizmeti verecek.
Pazartesi günü Bursa Şehir Hastanesi'ni gezme imkanım oldu. Gerçekten de sözü edildiği kadar güzel ve modern bir kompleks ortaya konulmuş. Gerek hastaların, gerek hasta yakınlarının her türlü ihtiyacı düşünülmüş.
Soru sorduğunuz herkes size yardımcı olmaya çalışıyordu. Oradaki herkes heyecanlıydı. Büyük bir heyecanla salı sabahını bekliyorlardı.
Salı sabahı burası hizmete açıldı. Yaklaşık öğle saatlerine kadar 2 bin 500 hasta hizmet almak için başvuru yaptı.
Dünkü hizmete başlamadaki en heyecanlı kişilerden birisi de bu konuda yoğun mesai harcayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan'dı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi'nin hizmete girdiğini belirterek şunları söyledi:
"Salı sabahı itibarıyla Bursa Şehir Hastanemiz hizmet vermeye başladı. İlk günün yoğunluğu ve heyecanını hem personel, hem de hastalarımız hissetti.
İlk günden itibaren 2500 hastamız müracaat etti. Onları görevlilerimiz gerekenleri tekerlekli sandalyelerle, diğerlerini yürüyerek ilgili birimlere yönlendirdiler ve gereken sağlık hizmetlerini aldılar. İlk günkü izlenimler hastalarımızın mutlu olduğu yönünde. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Onlara hizmet etmek için buradayız. Özellikle kadın doğum ve kardiyolojiye ilk gün çok yoğun talep vardı.
Bu arada deyim yerinde olursa Bursa'nın sağlık anayasasını yeniden yazıyoruz. Bugün hizmete giren Şehir Hastanemiz, Türkiye'nin en büyük hastanesi değil, ama en iyi hastanesi olacak.
Ayrıca Bursa Devlet Hastanesi'nde sağlık hizmetinin taş binada yapılacak onarım sonrası butik hastane olarak devam edecek. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi de Kanser Merkezi olarak hizmet verecek."
Bu dev tesis 745 bin 365 metrekare alanda yapılan, bünyesindeki Genel, Kadın-Doğum Çocuk, Kalp Damar, Onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi var.
Genel hastanede 308, kadın-doğum çocuk hastanesinde 222, Kalp-Damar Hastanesinde 271, Onkoloji Hastanesinde 254, FTR Hastanesinde 200, YGAP Hastanesinde 100 yatak bulunuyor.
403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi ile günlük 2 bin 110 acil hastaya müdahale ve toplamda da 36 bin 200 hasta sirkülasyonu öngörülen komp-leks bünyesinde yer alan FTR Hastanesi ise 200 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyüğü konumunda.
Evet, yeni açılan Bursa Şehir Hastanesi'nin Bursa'da sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımıza şifa getirmesini diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.