Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

57. Uluslararası Bursa Festivali

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 08:10

Hilton Otel'de pazartesi günü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile birlikte 57. Uluslararası Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya BKSTV Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Erdönmez, Bülent Parlamış, Pınar Taşdelen Engin, Kerem Gencer de katıldı.
Önce biraz geçmişe göz atalım. Dönemin valisi ve belediye başkanı Enver Kuray'ın da desteklediği, Bursa Turizm ve Tanıtma Derneği; Setbaşı Köprüsü yanındaki bir binada dönemin İş Bankası Müdürü Haluk Aksu başkanlığında; dönemin CHP Bursa Milletvekili Sadrettin Çanga, Göçmen Çelebi, Orhan Erman, Mustafa Tayla, Hasan Alkoçlar, Ergun Kağıtçıbaşı, Necati Akgün, Memduh Üreyen'in katılımıyla oluşturulan bir komiteyle yola çıkar.
Bu komite içine Bursa'nın kurtuluş gününü de alan 7-12 Eylül 1962 tarihleri arasında ilk Bursa Festivali'ni hayata geçirir.
57. Uluslararası Bursa Festivali 20 Haziran- 20 Temmuz arasında hayata geçirilirken, 7-12 Temmuz tarihleri arasında da 32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Oyunları Yarışması gerçekleştirilecek.
Festivalin tohumunu atarak, 57 yaşına gelmesini sağlayan ve bugüne kadar bu etkinliğe katkı koyan herkesi saygıyla, aramızda olmayanları da rahmetle anıyorum.

Yılbirlik: Aktaş'a teşekkürler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirlerin kültür ve sanattan yoksun bir anlayışla kalkınamayacağına değinerek, "Kültür ve sanat, dün ile bugün arasına kurulan köprü gibidir. Farklı medeniyetlerin farklı kültürlerin harmanı olan ülkemizin tüm şehirleri, kendilerine özgü değerleri ile öne çıkmakta, sakinlerine ve konuklarına sürekli yeni ufuklar açmaktadır. Bu yıl 57.'sini gerçekleştireceğimiz Bursa Festivali, ülkemizin alanında en uzun soluklu organizasyonudur ve şehrimizin geleneksel coşkusunu yansıtmaktadır" dedi.
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise Uluslararası Bursa Festivali'nin önemine değinerek, bu yıl organizasyonun 57. yıl gururunu yaşadıklarını belirterek, festivale destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a ve sponsorlara teşekkür etti.

Bursa Festivali kısa kronolojisi

7-12 Eylül 1962 I. Bursa Festivali başladı. İlk konuk ekip İsrail'di.
1987 ilk uluslararası Altın Karagöz Halk Oyunları yarışması başladı.
1988 Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kuruldu. İlk başkan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Barışık ve ilk genel sekreter Osman Odman olur.
1989 'da Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, Uluslararası Halk Sanatları Organizasyonu Birliği (IOF) üyesi oldu.
2004 ilk kez bir büyükşehir belediye başkanı dışında sivil bir kişi Hüseyin Özdilek, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı başkanı oluyor.
2010 Fatma Durmaz Yılbirlik, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı yönetim kurulu başkanı oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.