Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

58. Uluslararası Bursa Festivali

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 08:35

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından 12 Haziran ile 12 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 58.'si düzenlenecek olan Uluslararası Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısı, Hilton Bursa Convention Center'da gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez'in ve vakıf yönetim kurulu üyelerinin katıldığı festival tanıtım toplatışının ardından iftar yapıldı.


BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, Uluslararası Bursa Festivali'nin bu yıl 58. kez gerçekleştirilmesinin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, şöyle dedi:
"Yaratıcılığın ifadesi olan sanat sayesinde toplumumuzun kültür seviyesinin yükseleceğini ve nitelikli bireylerin 'değişik kültürleri tanıyan, farklı görüş açılarına sahip, dünya görüşü yüksek' kişilerden oluşacağına inanıyoruz. 58 yıldır bu festivalin gerçekleşmesini sağlayan ve bu yıl çalışmalarımıza büyük destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum"
Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, '58. Uluslararası Bursa Festivali'nin önemine değindiği konuşmasında, "Şehirler; kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Bursamız tüm özelliklerinin yanında bir kültür ve sanat şehridir. Yerel değerlerini evrensel değere dönüştürmeyi başaran bir şehir olan Bursamızın geleneksel kültür sanat coşkusunu yaşatan değerlerimizden biri de 'Uluslararası Bursa Festivali'dir" dedi.

PROGRAMDA KİMLER VAR?

Festivalimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Demir Demirkan'ın açılış konseriyle başlayacak. Dünyaca ünlü sanatçılar Cecilia Krull, Cesaria Evora Tribute ve Los Vivancos festivalin yabancı sanatçıları. Kubat, Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe, Fatma Turgut ve Emre Aydın, Zerrin Özer ve Gökhan Türkmen ile İskender Paydaş ve Hande Yener de festivalimizin yerli sanatçıları.
Gösteri sanatları kapsamında da "Üç Silahşörler-İstanbul Devlet Opera ve Balesi" ile "Bir Teyyareci Vecihi Hürkuş" programları festivalde yer alıyor.

33.ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI

Bu yıl 33.'sü gerçekleştirilecek olan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7 - 12 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Arjantin'den Meksika'ya, Moğolistan'dan Bosna'ya, Özbekistan'dan Polonya'ya ve Senegal'den Kore'ye kadar 29 ülkenin kültürel birikimi, Bursa'da harmanlanacak.

FARUK ÇELİK, ZİRAAT BANKASI YÖNETİMİNDE

Bursa'da AK Parti dendiğinde seversiniz, sevmezsiniz onu bilmem ama akla gelen ilk isim Faruk Çelik'tir.
Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak daha önceden görev yapan Faruk Çelik şimdi Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı.
Böylece bir süredir kendisi ile ilgi ortaya atılan çeşitli spekülasyonlar da sanırım artık sona erecektir.
Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.