Hava Durumu

59. Bursa Festivali ve bir ilk

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2021 07:55

Geçtiğimiz yıl özlemini duyduğumuz festivalimize bu yıl kavuştuk. 59. Uluslararası Bursa Festivali Çarşamba günü Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Hakan Aysev ile başladı. Dün ise festivalde Cem Adrian ile Melis Sökmen vardı.

Festivalimizde bugün çok özel bir konser gerçekleşiyor. Türk rock tarihinin efsane şarkıları, Şef Musa Göçmen yönetiminde Senforock yorumuyla izleyicilerle buluşuyor. Dünyanın ilk özel gereksinimli bireylerden oluşan müzik grubu, İZEV-FARK BAND dünyaca tanınan BeeGees-Stayin'Alive şarkısının "Yanımda ol, benimle ol" ve özel bölümde Musa Göçmen Senfoni orkestrasıyla sahneye konuk oluyorlar.

Festivalin son konseri ise 30 Ağustos cumartesi günü yapılacak olan Ebru Gündeş konseri.

59. Bursa Festivali karşımıza yeni bir sahne düzeni ile çıktı. Böylece oluşan büyük sahnede ses ve ışık düzeni, ledlerle beraber farklı bir güzelliği getirdi.

Bu yıl ki festivalimizin ana sponsoru Durmazlar'dı. Bilindiği gibi Fatma Durmaz Yılbirlik uzun yıllar BKSTV'nın başkanlığını yaptı ve festivale önemli maddi/manevi katkılar koydu.

BİR DEĞİŞİKLİK

Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 21 Ağustos cumartesi sahnelenmesi planlanan 'Keşanlı Ali Destanı' adlı oyun, sanatçı rahatsızlığı nedeniyle iptal edildi. Sanatseverler aynı tarihte Bursa Devlet Tiyatrosu'nun geçen yıl pandemi nedeniyle kısa bir süre sergilediği Ephraim Kishon'un 'Tarlakuşuydu Juliet' adlı oyunu izleyebileceklerdir.

Tiyatro tarihinin efsanevi aşıkları Romeo ve Juliet'in kavuşmalarını ve evli çocuklu hallerini anlatan oyunu, Ali Volkan Çetinkaya yönetiyor. Ali Volkan Çetinkaya, Ecehan Şarman Çetinkaya, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Kübra Tüzgün ve Akif Oktay'ın rol aldığı oyunun dekor tasarımı Cenk Oral'a, ışık tasarımı Sinan Mahcup'a ait. Müzikler Gürkan Çakıcı imzasını taşıyor.

AKTAŞ VE MATLI'YA TEŞEKKÜR

Bursa Festivali'nde bu yıl bir başka değişiklikte, davetiye konusundaydı. Uzun yıllar binin üzerinde davetiyenin dağıtıldığı, bazen konserlerin birçok sandalyesinin boş kaldığı anlar yaşamıştık.

Bu yıl festivalde bir değişiklik yaşandı. BKSTV Özer Matlı bir girişimde bulunarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı davetiye dağıtmama konusunda ikna etti. Ardından da AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da konuya sıcak baktı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir adım daha atarak ailesi ve dostları için parasını ödeyerek bilet aldı. Aynı şekilde BKSTV Başkanı Özer Matlı da zorunlu olarak resmi protokola gönderilecek davetiyelerin biletlerini satın aldı. Yönetim Kurulu Üyeleri'nden bazıları da bilet satın aldı.

Ayrıca BKSTV, bilet satışlarından önce daha önce davetiye gönderdiği 137 kişilik mütevelli heyetine de bir yazı yazarak bilet almak isteyenlerin, ücreti ile alabileceklerini duyurdu.

Bu uygulama Bursa özelinde bir ilk uygulama oldu. Bu uygulamanın ilkini yıllar önce İKSV'nin (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) festival programı açıklaması sırasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapmış ve bundan sonra davetiye kabul etmeyeceğini belirterek bilet satın almıştı.

SON SÖZ

Evet, BKSTV'nin bu davetiye konusundaki tutumu, bu tutuma Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sıcak bakması beni sevindirdi.

Dileğim bu davranışın süreklilik kazanması.

Sanatın daim olması ve gelişmesi ve de toplumun tüm kesimlerine ulaşması çok önemli. Aynen Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" dediği gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.