Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 08:38

Ülkemiz ihracatının 12 yıldır liderliğini bilindiği gibi otomotiv sektörü yapmakta.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) bu sektöre katma değerli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesini amaçlayan 7. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması'nın başvurularını başlattı.

Yarışma 22-23 Mart tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Burada girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirecek yarışmalarda dereceye girenlere toplam 225 bin TL ödül verilecek. Komponent Tasarım Yarışması'nda Ekonomi Bakanlığı desteğiyle iki yıllık yurtdışı eğitim hakkı da kazanacak olan derece sahipleri, ayrıca projelerini OİB ve İTÜ ARI Teknokent işbirliğinde kuluçka merkezinde geliştirebilecek.

10. Tekstil Ar Ge Pazarı

10. UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi, 8-9 Mart tarihlerinde BUTEKOM Ar-Ge Merkezi DOSAB'da düzenleniyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 2009 yılından bu yana organize edilen zirve, Bursa Ticaret Odası (BTSO) ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyon ortaklığında, TÜBİTAK desteğinde gerçekleştirilecek.

Uludağ Üniversitesi ve BUTEKOM Ar-Ge Merkezi başta olmak üzere yerli yabancı çok sayıda üniversitelerin ve araştırma merkezlerinin de işbirliği ile düzenlenecek. Burada amaç Ar-Ge Proje Pazarı zirvesiyle tekstil ve konfeksiyon sektörüne yüksek katma değerli ürünlerin kazandırılması.


BTM Exhibit'in başarısı

BTM EXHIBIT, bilim merkezlerine, müzelere ve sanat ile bilimin iç içe olduğu mekânlara interaktif deney düzenekleri, eğitim teknolojileri ve dönemsel sergi alanları tasarlıyor ve üretiyor.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ndeki teknik atölyede yerel firmalarla işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen imalat çalışmaları kapsamında, bugüne dek 70 farklı deney düzeneği ve onlarca yaratıcı eğitim kiti üretildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Haliç tersanesinin bulunduğu yerleşkeye Haliç Bilim ve Sanayi Merkezi fikir projesini gerçekleştiren BTM EXHIBIT, yerli imkânlarla kendi ürettiği "Altın Çağ'da Bilim" sergisini de Düzce Valiliği'nin destekleriyle 3 ay süre ile Düzceliler ile buluşturdu.

BTM Exhibit'i kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.