Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8. Bursa Bilim Festivali'ne buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 08:50

İnsan bugün çeşitli iletişim araçlarının yoğun olarak enformasyon ve dezenformasyon pompaladığı bir havuz içinde doğru yönünü ve hedefini bulmaya çalışmakta. Doğru bilgi ile yanlış bilgi bu havuza su gibi akıp, gidiyor. İnsanlar birikimleri ve paradigmaları ile doğru bilgiyi süzmeye adeta cımbız ile çekmeye çalışıyor.
Aristo'nun Metafizik adlı eserinde dediği gibi "İnsan doğası gereği bilmek ister."
Bilim dediğimiz olgu yöntemle elde edilen ve pratikle doğrulanan bilgiler bütününü kapsar. Bunun görgül yani gözlenebilir, nesnel yani gözlemin herkese açık, mantıksal, pratikle doğrulanmış olmakla birlikte bilgi türlerinden ayırıma uğramış olması gerekir.

8. THY SCIENCE EXPO

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bu yıl, 8. THY Science Expo/Bilim Fuarı'nı düzenliyor. BEBKA işbirliğinde Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı destekleriyle bu etkinlik 2-5 Mayıs tarihleri arasında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde hayata geçiriliyor.
Bu fuar Teknolojik Alanlar, Atölyeler, Meslekler Yarışıyor, Kariyer Kulübü, Proje Yarışması ve Tasarla Yap Uçur, gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Proje yarışmasında dereceye gireceklere 111 bin lira ödül dağıtılacak. Geçtiğimiz yıl bu fuarı 195 bin kişi izlemiş, 91 bin 426 öğrenci bilimsel atölye çalışması yapmıştı. Bu yıl hedef 200 binin üzerinde ziyaretçi ve 100 bin atölye çalışması.

BAŞKANIN AÇIKLAMASI

Dün Merinos Gölpark'ta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülgeroğlu ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve BTM Koordinatörü Fehim Ferik'in katılımıyla bilim festivali hakkında bilgi verildi.
Toplantıda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı çok yorgun gördüm. Kendisi sürekli telefonla konuştu. Her ne kadar kendisi toplantıda ise kafasının başka bir yerde olduğu belliydi. Kolaylıklar diliyorum.
Başkan Alinur Aktaş öncelikle bu bilim festivaline katkı koyan, destek veren ve sponsorluk yapan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Daha sonra özetle şunları söyledi:
"Festivalimizin bu yıl ana temasını Digital Türkiye olarak belirledik. Bu organizasyon yerli ve milli üretim için ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesine katkı koyacaktır. Geleceğin nitelikli iş gücünü yetiştirmek, onları motive etmek, yetenekleri doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirmek amacıyla biz bu etkinliği organize ediyoruz.
Uluslararası nitelik taşıyan etkinliğimize bu yıl Tayvan, Hollanda ve İtalya'dan da ekipler katılacak.
Bilime gönül veren gençlerimizi, çocuklarımızı aileleri işle birlikte 4 gün sürecek bu etkinliğe davet ediyorum.
Katkısı olan herkese ve profesyonellerimize bir kez daha teşekkür ediyorum."
Başkan Aktaş, bu toplantıdan sonra Kızılcahamam kampı hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.