Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8. THY Bursa Bilim Festivali

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2019 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 08:05

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen THY 8. Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı'nda yoğun bir katılımla başladı.
8. THY Bilim Festivali'ni BEBKA, Türk Hava Yolları, Milli Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Ons Makina, Mesafe Koleji, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Tübitak Butal, Türksat, Roketsan, Aydın Okulları, Kavram Okulları, Tan Okulları, Şahinkaya Okulları, Osmangazi Okulları, Limak, Eker, Coşkunöz, İnoksan Emko, Borçelik, Ermetal, Buski, Poligon Mühendislik, Beyçelik, İneva, Autodesk, Bosiad, Kuaförler Odası, Kaynak Merkezi, Robjet, Mnç Koleji ve Gold Magesty destekledi.
Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Projeler Daire Başkanı Mehmet Bölücek, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir, sponsor olan işadamları ve öğrenciler katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şunları söyledi:
"Türkiye her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyaç duymaktadır. Ama hemen bütün iş kollarını ilgilendiren fen bilimleri ve teknik alanlarda özellikle nitelikli iş gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim ve Teknoloji Merkezimiz, Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin ilgi ve merakını bilime çekmek amacıyla çok büyük yatırımlar gerçekleştirmekteyiz."

BETON KONGRESİ BAŞLADI

10. Uluslararası Beton Kongresi, Bursa ve İstanbul TMMOB İnşaat Mühendisleri Odalası'nın ortak organizasyonuyla Bursa'da başladı. 10. Uluslararası Beton Kongresi, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde yapılıyor.
Kongre bu yıl yaşamını yitiren Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turhan Erdoğan anısına düzenleniyor.
Kongreye, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile çok sayıda siyasi parti temsilcisi, akademik oda temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Güvenlik açısından betonun çıtası oldukça yukarı taşınmış durumda. Deprem yönetmelikleri sürekli değiştikçe betondaki seviye yükseltiliyor. Bunların hepsi güvenlikli binalar anlamına geliyor. Vatandaşlarımız betonu yanlış olarak tanımlıyorlar. Çarpık kentleşmenin sorumlusu gibi, beton yığını olarak kentlerimizi ifade ediyorlar. Bu son derece yanlıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.