Hava Durumu

A-keramos, sanat ve pandemi

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 08:03

Pandemi her alanda etkisini gösterdi. En çok etkilediği alanlar da sanatsal alanlar oldu. Tiyatrolar, gösteriler, sergiler adeta sanat durdu.

Bundan beş yıl önce sanatçı Aysun Çölbayır Diniz, Bademli'de A-Keramos adını verdiği bir galeri açmıştı. Orada çeşitli sergileri izleme fırsatımız olmuştu.

Bildiğiniz gibi kentimizde özel galeri sayısı parmakla gösterilecek kadar az. Burada çeşitli atölye çalışmaları, eğitimler ve sergiler yapılıyordu.

Normallerin yeniden tanımlandığı bir ortamda A-keramos Sanat Merkezi 5. yılının açılış sergisi olan A-normal'i Dijital bir sergi ile gerçekleştirme kararı aldı.

Bu sergi daha önce açıklanan tema üzerine duyuruldu. Arzu eden sanatçılar 2020 yılında ortaya çıkardıkları sanat eserlerini gönderdiler. Ve sergi oluştu. Sergi seramik, resim, özgün baskı gibi eserlerden oluşan karma bir sergi. Sergiye www.akeramos.com ile A-keramos'un facebook ve instagram sayfasından ulaşabiliyorsunuz.

Eserler sanatçıların alfabetik sırasıyla yayınlanıyor. 1 Kasım'da sergi sona eriyor.

Bu sergi pandemi başlangıcından beri kentimizde düzenlenen bilebildiğim kadarıyla ilk sanal sergilerden birisi oldu.

Bu sütunlarda sizlerle Ayşenur Vatan, Güngör Güner ve Hasan Şahbaz'ın eserlerini paylaştım.

KİMLER VAR?

Sergiye şu sanatçılar katıldı:

"Hasan Şahbaz, Zehra Çobanlı, Erkin Keskin, Güngör Güner, Mahmut Durmuş, Müşerref Durmuş, Duygu Kornoşor, Halide Okumuş, Elvira Türkmen, Serap Erdoğan, Seda Dilay, Sibel Sevim, Cemallettin Sevim, Ayşegül Türedi Özen, Nurdan Arslan, Emel Mülayim, Ayşenur Varan, Sevil Görür, Eda Çelikyay, Belma Çelikyay, Hülya Kahraman, Aysun Çölbayır Diniz, Yonca Semiz, Tülin Öztürk, Derya Geylani Vuruşan, Egemen Kemal Vuruşan, Leyla Şentürk, Mine Poyraz, Tuğba Korkmaz Batu."

AYSUN ÇÖLBAYIR DİNİZ NE DEDİ?

Sergi ile ilgili A-Keramos Sanat Galerisi sahibi Aysun Çölbayır Diniz şunları söyledi:

"Yaklaşık 6 ay kadar önce başlayan Pandemi nedeni ile tüm dünya değişti. Hayata bakış açılarımızda, yaşantılarımızda ve önceliklerimizde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok yeni ve göremediğimiz bir düşman (virüs) ile mücadele ederken kendimiz ile daha çok baş başa kaldık, sorgulamalar yaptık ve halen devam eden bu süreçte hayatın normal akışı değişti.

Normal, yeni normal derken anormal bir süreci hep birlikte yaşamaktayız. İşte bu noktada A-Keramos Sanat Merkezi 5. yılının açılış sergisi A-normal başlığı altında dijital bir sergi ile gerçekleştirme kararı aldı. Tüm sanatçı, dost, arkadaş ve öğrencilerimize açık olan bu sergide yaşadığımız olayların duyarlılıkları ile oluşturduğumuz sanat eserlerini paylaşabileceğimiz bir platform oluşturuyoruz."

SONSÖZ

Sanat ve sanatçı. Bu özel kavramlar toplumun mayasını oluşturan değerli faktörler. Dileğimiz sanat ve sanatçının her zaman var olması ve sanata toplumun yeteri kadar değer vermesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.