Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'nin vize konusu ve iş dünyası

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2017 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 08:04

BUSİAD ülkemizin kurulmuş ikinci SİAD'ı. BUSİAD 300'ü aşkın üyesi, 1100'ü aşkın fabrikası, 150 bine yaklaşan çalışanı ve 10 milyar doları aşan ihracatı ile Bursa ekonomisinin nerede ise temelini teşkil etmekte.
ABD ile yaşanan vize krizinin ardından BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan bir açıklama yaptı. Bu açıklama şöyle:

"Son dönemde Türkiye'nin bazı batı ülkeleri ile olan siyasi ilişkilerinin, Cumhuriyet tarihi boyunca belki de hiç olmadığı kadar gerildiğine tanık oluyoruz. Yaşanan söz konusu gerilimler, siyasi ve politik arenada farklı sesler bulsa da, bu gerilimlerin ekonomiye yansımaları genelde olumsuz olmaktadır. Son olarak ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize meselesi de bunlardan biridir.
Doğu ile batı arasında adeta bir köprü görevi gören Türkiye, söz konusu bu özelliğini tarih boyunca hemen hemen her alanda sürdürmüştür. Türkiye günümüzün coğrafi, ekonomik ve siyasi konjonktür gereği bir taraftan dünyanın değişen dengelerini gözetmek, diğer taraftan da batı ile olan mevcut müttefiklik ilişkilerini sürdürmek durumundadır.
İş dünyası olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesinin tüm dünya ülkeleri tarafından kabul görmesini ve her ne yaşanırsa yaşansın, iki ülke arasındaki diplomatik kanalların her zaman açık tutularak söz konusu krizlerin mantık ve sağduyu çerçevesinde hızla çözülmesini bekliyoruz."
Özetle BUSİAD aklı selime davetiye çıkarmış.

Ulusal çevre ve kıyı sempozyumu

Ulusal Çevre, Deniz ve Kıyı Kirliliği Sempozyumu bugün başlıyor. Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyum 10-12 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.
Sempozyum Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi'nde saat 09.30'da başlayacak.

Bursa Leo ve otizm

Bursa Leo Kulübü, her yıl düzenlediği ve gelirini otizmli öğrencilerin ihtiyaçları için kullandığı Geleneksel Araba Yıkama etkinliğinin dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu'na bağlı Lion ve Leo'ların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, otizmli çocukların yanında olmanın bir sorumluluk olduğunu söyleyen Bursa Leo Kulübü Başkanı Pırıl Mekik, "Otizm, küçük yaştaki bireylerin üzerinde durulduğunda olumlu yönde gelişme gösterebilen bir hastalık ve anaokulu dönemindeki çocuklara nitelikli eğitim verilirse ileriki hayatlarında normal okullara devam edebilme imkânları doğuyor. O yüzden biz de bu sene daha küçük yaştaki çocuklara ulaşmak istedik." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.