Hava Durumu

ADD’liler Ankara’da buluştu

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2022 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 07:58

Atatürkçü Düşünce Derneği, 19 Mayıs 1989’da kuruldu. Derneğin kuruluş gerekçesi kısaca şöyle:

Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, ‘Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurarak, O’nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlardır.”

Bu yıl Atatürkçü Düşünce Derneği, ulusal egemenliğimizin 102. yılında  Yeniden Atatürk Cumhuriyeti Ankara Buluşması” programı gerçekleştirdi. 

“Zafer’in 100. yılından, Cumhuriyet’in 100. yılına ilerlerken ve bir seçime giderken; Siyaset Kurumunun dikkate almasını beklediğimiz, Ulusumuzun da desteklemesini dilediği” manifestosunu açıkladı.

Toplantı Çankaya’daki ATO binasında gerçekleşti. Daha sonrasında da Anıt Kabir’e geçildi. Bu etkinliklere Bursa’dan da bir grup katıldı.

ADD’liler etkinlikle ilgili şu değerlendirmeyi yaptılar:

“Anıtkabir'de özellikle ailelerin çocuklarıyla ellerinden tutarak, kucaklarında , omuzlarında hatta puset ve ana kucağındaki minicik bebekleriyle Atamıza koşması bizi çok mutlu etti. Bu zor ekonomik koşullarda bu gelenler tamamen kendi imkanlarıyla sel olup, Atamıza aktı. Etkinlik minnet, vefa , saygı ve sevgilerini göstermek için coşkuyla, gerçekten bir bayram havasında geçti.”

YALIN ENSTİTÜ 20 YAŞINDA

Ülkemizde Yalın yönetim ve üretim felsefesini yaymak için 2002 yılında Yalçın İpbüken ve arkadaşları tarafından kurulan Yalın Enstitü, 20. yılını kutladı.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da Fuat Paşa Yalısı’nda düzenlenen toplantıda hem genel kurul gerçekleştirildi hem de enstitünün geleceği masaya yatırıldı.

Genel Kurul sonunda Yalın Enstitü’nün yeni yönetimini şu isimler oluşturdu:

“Asil Üyeler: Yalçın İpbüken(Başkan), Nezih Soydan(Başkan Yardımcısı),Cevdet Özdoğan(Başkan Yardımcısı), Ülkü Şükriye Kulaç (Genel Sekreter),Erol Yakut(Yönetim Kurulu Üyesi), Hakan Akgül(Yönetim Kurulu Üyesi),Tunç Sancı(Yönetim Kurulu Üyesi), Müzeyyen Kayabaşı(Yönetim Kurulu Üyesi).

Yedek Üyeler: Murat Kuter, Eren Artar, Buket Kanber.”

Denetleme Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

“Kemal Ercan Eren, Hüsrev Yaman, Mikail Yavuz”

YALIN ENSTİTÜ ÇALIŞMALARI

Yalın Enstitü İstanbul’da kurulduktan sonra ilk etkinliklerini Bursa’da 2002’de BTSO ile birlikte yapmış ve enstitü olarak ilk zirvesini de 2003 yılında Bursa’da yine BTSO ile düzenlemişti.

Ayrıca enstitü Bursa’da birçok sanayi kuruluşu ile yaptığı iş birlikleri ve verdiği eğitimlerle o kuruluşlara büyük katma değer yaratmıştı.

Yalın Enstitü, İSO(İstanbul Sanayi Odası) ilk 500 listesi içindeki 100’ü aşkın sanayi kuruluşu ile de uzun yıllardır çalışmalar yaptı ve yapıyor.

Bilindiği gibi yalın yaklaşımın temeli Toyota Üretim Yönetim Modeline dayanıyor. Yalın Enstitü’yü kuranlar 1990’lı yıllardan beri bu modeli inceleyen ve bu konuda yetkinleşmiş insanlar.

Kuşkusuz Yalın Enstitü sadece bu üretim ve yönetim modeli konusunda danışmanlık hizmeti ve çözüm ortaklığı yapmıyor.

Enstitü bünyesindeki 40’ı aşkın uzmanıyla sanayicinin veya hizmet verenin karşılaştığı tüm sorunlara çözüm üretebiliyor.

Yalın Enstitü’ye iyi yaşlar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.