Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adranos Tiyatro ve Palto

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2017 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 08:06

Ünlü Rus yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol'un Palto isimli öyküsü İzzet Boğa tarafından tiyatroya uyarlandı ve yönetildi.
Adranos Tiyatro'nun Sardalya, Maskeliler ve Memd'Ali'den sonraki dördüncü yeni oyunu "Üç erkek oyuncu için, Palto"nun prömiyeri Basın Kültür Sarayı'ndaki Uğur Mumcu Salonu'nda gerçekleştirildi. Oyun sonrası Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, bir çiçek verdi.

Kime baksanız herkes büyük işler ve büyüklük peşinde koşuyor. Herkes önemli olmanın bir biçimde yollarını arıyor ve bunun peşinde emek harcıyor.
Oyun bize hep büyük işler peşinde koşarken, küçücük bir şey bile başaramadan yok olup, giden hayatları anımsatıyor.
Müziğini Nedim Yıldız'ın, sahne tasarımını Merve Ergenoğlu'nun, kostümlerini Aslıhan Pekün'ün yaptığı oyunda ışıkta Bahadır Hançer var. Asistanlığı ise Kaan Şenbaş yapıyor. Bu güzel oyunun oyuncuları ise İzzet Boğa, Kutlay Akbal ve Aykan Yılmaz.
Bu arada Adranos Tiyatro'ya sahnesini açan ve provalar için de olanak tanıyan Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Tiyatro hep yaşadı ve yaşamalı.
İzzet Boğa nezdinde Adranos Tiyatro'yu kutlarken, destek verenleri de kutluyorum.

Bursalı kadınlar ve Telekom

Türk Telekom'un "Şimdi Senin Zamanın" sloganıyla kadınlara yönelik başlattığı teknoloji seferberliğinin Bursa durağında, Bayraklı Parkı'nda yer alan Türk Telekom Gezici Eğitim Tır'ında gerçekleşen eğitimlerde kadınlar temel internet kullanımını öğrendi.
Daha sonra katılımcılar sertifikalarını Türk Telekom Bursa Bölge Müdürü Hüsnü Canbaz ve Bursa Yıldırım İlçesi Kaymakamı Mehmet Aydın'dan aldı.

Ata'ya saygı konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orke-strası, yarın ölümünün 79. yıldönümünde "Ata'ya Saygı Konseri" ile bizlerle olacak. BUSİAD-Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin destekleriyle gerçekleşen konser saat 20:00'de Merinos'taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Orkestrayı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şef yardımcısı Cemi'i Can Deliorman yönetecek. Konserin solistleri opera sanatçıları ise Görkem Ezgi Yıldırım (soprano), Nesrin Gönüldağ (mezzo soprano), İbrahim Yeşilay (tenor) ve Erdem Baydar (bariton).
Anma konseri, genç besteci İlke Karcılıoğlu'nun eseri olan "Yitirilen Zamanın Aranışı" ile başlayacak. Ardından Devlet Çoksesli Korosu ve solistler ile birlikte W. A. Mozart'ın "Requiem"i çalınacak. Bir biçimde dramatik ölüme ağıt olan bu eser ile Atamızı anacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.