Hava Durumu

Ahmet Cevizci’nin ardından

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2014 08:00
Prof. Dr. Ahmet Cevizci,  dün önce Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde düzenlenen törenin ardından, İlahiyat Fakültesi  Camii’nde Bursa Müftüsü Prof.Dr.Mehmet Emin Ay’ın kıldırdığı cenaze namazı ardından, Fethiye Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Ahmet Cevizci, benim gençlik arkadaşımdı. O zaman Bursa Erkek Lisesi’nde aynı zamanda Bursa Maarif Koleji’nin ilk öğrencileri de eğitim görüyordu. Yani Bursa Anadolu Lisesi’nin. Ahmet ile orada tanıştık. Ortak tutkumuz basketboldu. Mako basketbol takımının ilk sporcuları olduk. Bir başka tutkumuz olan gazetecilikte ise Bursa Hakimiyet’te beraber çalıştık. 
Ahmet  Cevizci, 1978-1982 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nde Lisans eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Ana Bilim Dalı’nda, “Sokratik Diyaloglarda Yöntem” (1984)  başlıklı tezi ile Yüksek Lisans, “Platon’un Bilgi Kuramı” (1992) başlıklı tezi ile de Doktora derecesini alan Prof.Dr.Ahmet Cevizci; Fransız Hükümeti’nden kazandığı bir burs ile, 1989-1991 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi’nde doktora düzeyinde araştırmalarda bulundu. 
Prof.Dr.Ahmet Cevizci, 22 kitap, 8 çeviri kitabı, 8 editörlüğünü yaptığı kitap ve ansiklopedi dışında sayısız makaleyi ülkemiz ve dünya bilim tarihinin sayfalarına bıraktı.
Yaşantımda tanıdığım en mütevazi bilim insanlarından biriydi. Sorularıma büyük bir sabırla yanıt verirdi. 
Başta ailesi olmak üzere, üniversitemize ve felsefe dünyasına başsağlığı diliyorum.

ÇELİK'TEN EDEBALİ ZİYARETİ

Dün çok alışkın olmadığımız bir olay gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Çelik,Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret etti. 
Metin Çelik, ”Sayın Edebali’yi yakından izliyoruz. 750 bin nüfuslu kozmopolit bir ilçede başarılı olmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Yıldırım Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyeleri de her konuyu inceliyor, araştırıyor ve gerektiğinde uyarı görevlerini de yerine getiriyorlar. Sayın Edebali’ye nezaket ziyaretinde bulunduk. Hayırlı olsun” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Plansız ve kaçak yapılaşmaya karşı kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yaptıklarını kayderek, “Daha iyi ve güzel bir Yıldırım için CHP’den de öneriler bekliyorum” şeklinde konuştu.
Bu girişimi önemsiyorum. Uzlaşının başlangıcı diyalogdur. Başkan Çelik ve Başkan Edebali’yi olgunluklarından ötürü kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.