Hava Durumu

Ahmet İnam Hoca'nın konferansı

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 08:05

Ülkemizin felsefe alanında yetiştirdiği değerlerden birisi de Prof.Dr.Ahmet İnam hocamız. Kendisini televizyon ekranlarında sunduğu veya katıldığı programlardan tanıyoruz.

BUSİAD'ın geleneksel olarak düzenlediği "Açık kapı toplantıları, felsefe söyleşileri" online serisinin ilk toplantısının konuğu Ahmet İnam Hoca oluyor.

Toplantı ODTÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnam'ın katılımları ile perşembe günü 19.30-20.40 saatleri arasında 'Zoom' üzerinden gerçekleştirilecek.

Ahmet İnam hoca bizleri "Türkçe'de Felsefe yapma olanağı" konusunda aydınlatacak.

Felsefeye gönül verenlere, soru sormayı ve sorgulamayı sevenlere duyurulur.

SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ

Digital çağda, pandemik ortamda artık herşey digitalleşmeye başladı. İSO Sanayide Dijital Dönüşüm Ofisi Projesi kapsamında İstanbul Sanayi Odası, Türkiye ve Dünyadaki dijital dönüşüm çalışmalarına dair en güncel değerlendirmeleri paylaşmak amacıyla Online İSO Sanayide Dijital Dönüşüm Zirvesi'ni düzenliyor.

Bugün başlayacak zirve sabah 09.30 ve akşam 17.15 saatleri arasında online olarak gerçekleşecek.

Bu zirveye Bursa'dan da bir isim konuşmacı olarak katılacak. Dr. Şeref Oğuz'un moderatörlüğünde gerçekleşecek ''Sanayide Dijital Dönüşümün Kilometre Taşları '' panelinde İletişim Bilgisayar'ın sahibi Tuncer Hatunoğlu da bir konuşma yapacak.

Bu oturum 14.45-16.00 arasında gerçekleşecek.

TÜRKKAN, COVİD 19 VE MESLEK HASTALIĞI

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, BTO'nun bugüne kadar olduğu gibi kuruluş amacına odaklandığını belirterek "Kuruluş amacımız da 6023 sayılı yasamızda açıkça tanımlanmıştır. Gündemimizi de bu oluşturuyor. Bursa Tabip Odası'nın gündemi; COVID-19 pandemisi, pandemi sürecinde hekim ve sağlık çalışanlarının durumu, hastalanan, ölen hekimler ile halk sağlığıdır" dedi.

Başkan Doç. Dr. Alpaslan Türkkan açıklamalarına daha sonra şöyle devam etti:

"Bu süreçte meslektaşlarımızın ve halkın sağlıklı olmasının koşulu 1986 yılında Ottawa'da toplanan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tanımlanmıştır.

DSÖ toplantı sonrasında Sağlığı Geliştirme Bildirgesi yayınladı. Bildirgede sağlık için barış, barınma, eğitim, beslenme, gelir, stabil ekosistem, sürdürülebilir kaynaklar, sosyal adalet ve eşitlik ön koşul kabul edildi.

Tıp, sağlığın sosyal belirleyicilerinin sağlık üzerindeki etkisini çok iyi bilmektedir. Bilim kısa süre içinde hekimler ve toplumun sosyoekonomik durumunun COVID-19 hastalığı, ölümleri ile olan ilişkisini daha açık biçimde gösterecektir.

Toplumdan 5-10 kat daha fazla hastalanan hekimler ve sağlık çalışanları için COVID-19 hastalığının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi sosyal adalet için gereklidir"

Hukukçu değilim, hekim değilim. Ama bu talep son derece akılcı ve mantıklı. Bundan daha doğalı olamaz. Kimsede kalkıp, değildir diyemez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.