Hava Durumu

Ahmet Yaşar anıldı

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2019 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 08:52

Yaşamın hızlı akışı içersinde bir bakıyoruz varmış, bir bakıyoruz yokmuş. Geçtiğimiz yıl 8 Ağustos'ta Bursa bir sanayicisini kaybetmişti. Hem tekstil, hem turizm alanında Bursa ve Antalya'da yaptığı yatırımlarla tanıdığımız Bursalı sanayicilerin Ahmet Abisi, Prestige Mensucat'ın sahibi Ahmet Yaşar aramızdan ayrılmıştı.
Onu yaklaşık 25 yıl önce Çelik Palas'ta tanımışım. Hayri Yazıcı, Orhan Dursun, rahmetli İbrahim Yazıcı, Aykut Kuru, Tacettin Yazıcı zaman zaman beraber olurduk. Çelik Palas günlerinden sonra da ağabey, kardeş dostluğumuz hep devam etti.
Kendinden büyük, küçük herkese "abi" diye hitap ederdi. Hukuk eğitimi görmüştü ama öğrenciliğinden beri, kardeşi Fethi Yaşar (Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı) ile birlikte hep ticaretin içindeydi, ardından da sanayiciliğin ve turizmin içinde oldu.
Öğrendiğim kadarıyla dün Sandıklı'daki evinde anılmış. Galiba yarın yani ölüm yıldönümünde de DOSAB'daki fabrikasında anılacakmış.
Ahmet Ağabey yerinde dinlen.

ALIŞVERİŞ GÜNLERİ BAŞLADI

Ekonomimizin hali ortada. İnsanlarımız zor günler yaşıyor. Bu hem kendimizden, hem de dışarıdan kaynaklanan durumu aşmak adına, devletimiz ve çeşitli kurumlarımız kendi bünyelerinde, çeşitli eylemler yapmakta.
Bunlardan biri de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' etkinliği
Bu geleneksel etkinlik heyecanı önceki gün başladı. Yaklaşık 700 yıllık Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesindeki iş hacmine önemli katkı sunacak organizasyon, 5 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek.
Burada etkinlik kapsamında akredite işyerlerinden toplamda 100 TL'lik alışveriş karşılığında çekilişe katılan müşteriler, 10 otomobilden birini de kazanma fırsatına sahip olacak.

BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) işbirliği ile hazırlanan 'Alışveriş Günleri', "Tarihin Mirası Alışverişin Alası" sloganıyla düzenlenmekte. Alışveriş günlerine bu yıl bölge esnafı yoğun ilgi gösteriyor.
Etkinliğin açılışında BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin kentteki ticaretin merkezi olduğunu söyledi.
BTSO'nun makro projelerinden birisi olan Payitaht Çarşı Projesi ile bölgenin tarihi dokusuna ve misyonuna uygun bir dönüşüm başlattıklarını kaydeden Başkan Burkay şöyle devam etti:
"Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde fiziki düzenlemeleri yerel yönetimlerle birlikte sürdürüyoruz. Çarşı esnafımıza yönelik düzenlediğimiz eğitimlerimizden şimdiye kadar 2.000 esnaf kardeşimiz faydalandı. BTSO olarak bölgenin hak ettiği noktaya gelebilmesi için çalışmaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.