Hava Durumu

AK Parti 2017 versiyonu

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2017 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 07:49

Bu satırlarda bir süre önce AK Parti'de ve yerel yönetimlerle, bazı etkin kurumlarda büyük değişiklikler yaşanacağına değinmiştik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kuruculuğunu yaptığı AK Parti'yi güncel deyimiyle 2017 versiyonu ile formatlıyor. Önce partinin tepesinde başlayan, sonra bakanlarla devam ederken, il başkanlarına geçen ve yerel yönetimlere uzanan kulvar sıfırdan formatlanıyor. Nerede ise hepsi yeni isimlerle.
Şöyle bir geriye baksanıza. Önce Başbakan değişti. Sonra parti tepe yönetimi yani MKYK'da değişiklikler yaşandı. Onu bakanlıklardaki değişimler izledi. İl başkanları ve sonrasında da yerel yönetimler değiştirildi ve değiştirilmeye devam ediyor. Sırada ise etkin STK'lar var.
Bu yolculuğun Bursa ayağı da önce AK Parti İl Başkanı ile başladı, sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile devam etti. Kuşkusuz bunların öncesinde her ne kadar Şanlıurfa milletvekili olarak görünse de Faruk Çelik'in bakanlıktan alınması vardı.
Şimdi Bursa'da makam sahibi herkes oturduğu koltukta laf aramızda eğreti oturmakta.
Bizler genelde oturduğumuz yerden ve bize uzanan bilgiler ve duyumlarla yorumlar yapıp, gelecek projeksiyonları oluşturuyoruz. Bursa'da daha neler olup biteceği konusunda bence kimsenin realist bir öngörüsü yok.
Ne olacağını bilen tek kişi var. O da son referandum sonrası onun sonuçları ve arkasından yaptırdığı kamuoyu araştırmaları ile oluşturduğu stratejik plan ve yol haritasını hayata geçirmeye çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Görünen o ki yeni isimler, gençleştirilmiş bir kadro, kadın ağırlığında artış gibi faktörlerin ağır bastığı değişimleri hep birlikte izleyeceğiz.
Ülkemiz için hayırlı olsun.

MMO, iş güvenliği ve sağlığı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası düzenli olarak yaptığı eğitimlere devam ediyor. Son olarak Bursa Şubesi önemli bir eğitime ev sahipliği yaptı. Odanın İş Sağlığı ve Güvenliği Komisyonu tarafından, "Bakım ve Onarım Çalışmalarında İş Sağlığı ve Güvenliği -4" semineri BAOB'daki MMO Bursa Şube Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Makina Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Hakan Çubukçu başkanlığında yapılan seminerde, "Bakım Çalışanlarının İSG Eğitimi", "Bakım Çalışmalarında Ergonomi", "Bakım Çalışmalarında Kimyasal Maddelerin Güvenli Kullanımı", "Tahribatsız Muayene ve İSG Açısından Önemi" konuları konuşuldu.
Ayrıca seminerde Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve İş Güvenliği Uzmanı Hüdayi Taşçı, Teknik Öğretmen ve İş Güvenliği Uzmanı Onur Değirmenci, Kimyager ve İş Güvenliği Uzmanı Ferruh Esgin, MMO Bursa Teknik Görevli, Makina ve Kaynak Mühendisi, Tahribatsız Muayene Uzmanı Dr. Ersan Gönül'ün konuşmacı olarak katıldıkları etkinlikte, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilgiler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.