Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti büyük kongresi üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 07:40

AK Parti yarın 6. Büyük Olağan Kongresi'ni Ankara Spor Salonu'nda yapıyor. Bu kongre her ne kadar partinin 6. Büyük Kongresi olsa da, 24 Haziran sonrası oluşturulan Başkanlık Sistemi içinde iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kongresi olacak.
Bu nedenle kongre büyük önem taşımakta. Sadece ilk olduğu için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kongrede oluşturacağı yönetim ile de Yerel Seçimlere girecek. Bilindiği gibi kongrede AK Parti Genel Başkanı ve MKYK üyeleri ile diğer kurullar seçilecek. İlk bakışta Bursa açısından MKYK'ya kim girecek veya girmeyecek, kaç kişi girebilecek gibi soruların ötesinde bir durum söz konusu.
Çünkü Recep Tayyip Erdoğan oluşturacağı yeni dönemin ilk MKYK'sı ile yerel seçimlerde izlenecek strateji, politikalar ve yol haritasını hayata geçireceği tepe kadroyu da belirlemiş olacak. Burada ne kadar değişim, ne kadar gençleşme ve ne kadar kadın üye olacağını hep birlikte göreceğiz.

BURSA'DAN BAKIŞ

Geçtiğimiz gün AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, başkanlık binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu partisine geri dönmüştür. 6. Olağan Büyük Kongre ile partimiz, içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasını tamamlayacaktır. AK Parti, Türkiye'ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle bir demokrasi şöleni içerisinde kongresini yapacaktır" demişti.
Ayhan Salman, Bursa'nın da bu kongrede bütün teşkilatlarıyla yer alacağını sözlerini eklemişti.
Evet, görüldüğü gibi Bursa AK Parti teşkilatları her kongrede olduğu gibi bu kongrede de tam kadro Ankara'da olacak.
Bilindiği gibi salonun içinde sahada delegeler olacak, tribünde de davetliler bulunacak. Onun dışında kalanlar ise salonun dışında hazırlanan büyük ekranlardan kongreyi izleyebilecekler.
Büyük kongrenin AK Parti'ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

ÖZER MATLI: MORALLERİMİZ YERİNDE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara Bölge Toplantısı, M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında, Ankara'da TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.
Toplantıya katılan Marmara Bölgesi'ndeki oda ve borsa başkanlarına, TOBB'un çalışmaları ve Türkiye ekonomisine ilişkin sunumlar yapıldı.
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Verimli bir toplantı oldu.
Genel ekonomik durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. İş dünyası temsilcileri, ABD ile ilişkiler, Türkiye üzerine oynanan oyunlar ve son yaşanan gelişmelere tepkili ama moraller yüksek" dedi.
Toplantıda, Marmara Bölgesi'ndeki Oda ve Borsa Başkanlarının görüşleri ve çözüm önerilerinin alındığını belirten Matlı, Bakanlıklar nezdinde yapılması gerekenler, hızlı aksiyonların belirlendiğini de ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.