Hava Durumu

AK Parti il başkanını ararken

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 08:05

Pandemi nedeniyle aksaklıklara uğrasa da, AK Parti İlçe Kongreleri sonunda bitti. İl Kongresine doğru ilerlenirken, son birkaç hafta içinde Ayhan Salman gidiyor, sözleri kulislerde dolaşmaya başladı. Kısa bir süre sonra da Ayhan Salman, bir açıklama yaparak il kongresinde aday olmayacağını açıkladı.

Bu arada 3 Ekim'deki Osmangazi Kongresi'nde yaşanan Bursa İl Koordinatörü krizi aşıldı ve yeni il başkanı için hafta sonu yapılacak temayülü Bursa Koordinatörü değil, Antalya Milletvekili olan Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse ve 5 kişilik ekibi gerçekleştirdi.

Bu adı temayül olan çalışma bazı teşkilat mensupları üzerinden yapılan ve 3 isim yazmaları istenen bir çalışmaydı. Süreçte isimler yazıldı, çuvala konuldu ve Ankara'ya gitti. Çuvala orada bakılacak ve belirlenen 3 isim Ankara'ya çağrılacak. Sonuçta aday belirlenmiş olacak.

AK PARTİ VE BURSA

Kurulduğu günden bu yana yapılan tüm seçimlerde Bursa seçmeni AK Parti'yi yerelde ve genelde iktidara taşıdı. Bu uzun süreç içinde AK Parti'de çeşitli isimler il başkanlığı görevinde bulundu. Bu isimlerin bazıları kent tarafından, STK'lar tarafından, iş dünyası tarafından tanınan isimlerdi. Kimileri ise nerede ise bizlerin bile tanımadığı isimlerdi.

AK Parti iktidarı boyunca, Bursa bakansız bırakılmadı. Ama uzunca bir süredir, Bursa ve sorunlarının çözümü noktasında AK Parti içinde bir bütünsel yaklaşım söz konusu değil. Milletvekilleri gruplaşmış, başkanlar gruplaşmış, yöneticiler ve teşkilat gruplaşmış durumda.

Bu gruplaşmadan kutuplaşma anlaşılmasın. Bir iki başlılıktan söz etmiyorum. Çok başlılıktan söz ediyorum. Herkes kendi çevresindeki küçük grupla, bir şeyler kotarmaya çalışıyor. Bu düpedüz güç bölünmesini getiriyor.

Şimdi birileri diyecek ki, sana niye bu konu dert oluyor. Bana şunun için dert oluyor. Kimin iktidar olduğunun benim için bir önemi yok. Önemli olan Bursa'nın sorunlarının çözümü. Bu noktada katkı koyan hangi partiden olursa olsun, benim için önem arz ediyor.

NASIL BİR BAŞKAN OLMAI?

Bursa'da iktidar partisinin il başkanı nasıl bir profile sahip olmalı?

Öncelikle Bursa'yı çok iyi bilen bir isim olmalı. Bursa'da her kesim tarafından tanınan bir isim olmalı. Ankara'da bilinen, tanınan ve belirli bir gücü olan bir isim olmalı. Cumhurbaşkanı'nın da yakından tanıdığı bir isim olmalı. Tüm bunların dışında teşkilatın nerede ise her kademesinde görev almış bir isim olmalı.

Bursa'nın her sorununa hakim bir isim olmalı. Tüm bunların dışında özellikle bir üretim üssü olan Bursa'nın iş dünyasında ki bundan kastım işveren, işçi, yatırımcı ve girişimcidir, tüm bileşenleri kucaklayan bir isim olmalı ve bu donanıma sahip bir isim olmalı.

Net olan bir şey var, taşıma suyla değirmen dönmüyor.

FARUK ÇELİK'İN İLGİNÇ SÖYLEMLERİ

Geçenlerde AK Parti'nin güçlü ismi eski bakanlardan Faruk Çelik bir söyleşisinde ilginç değerlendirmeler yaptı:

"Küçük olsun, benim olsun hesabı, hangi göreve gelirse gelsin 'boyu benden kısa olsun' yaklaşımı büyüten değil, kısırlaştıran olur.

3-4 yıl içinde kadrolardaki yanlış tercihlerin İstanbul, Ankara, Antalya gibi yerel yönetimlerde genel itibarıyla bizi nereye savurmaya başladığını iyi tahlil etmemiz gerekiyor.

En önemlisi yerel yönetimlerin emrinde değil, yerel yönetimlere AK Parti vizyonunu ve misyonunu gösterebilecek, eksiklerini izole edebilecek donanımda isimler il başkanı olmalı."

SONSÖZ

Bu kadar lafın ardından AK Parti İl Başkanı kim mi olmalı?

Bana sorarsanız Faruk Çelik donanımına sahip güçlü bir isim olmalı.

Bursa AK Parti Teşkilatının bir an önce toparlanması gerekir.

Bu parti son yıllarda uzunca bir süredir, sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinden oy alıyor.

Bursa için hayırlısı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.