Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti'nin yeni yaş kutlaması

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 09:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 09:25

AK Parti, 18. kuruluş yıldönümünü ATO Congresium'da dün saat 17.30'da düzenlenen görkemli bir törenle kutladı. Özünde 14 Ağustos olan tarih bayrama denk geldiği için kutlama 23 Ağustos'a ertelenmişti. 18. yıl için özel marş hazırlandı.

Ayrıca, AK Parti'nin tarihini anlatan, 2001'den bu yana tüm aktörlerin yer alacağı bir film gösterildi, bu film 18 yılın özetini oluşturuyordu. 18 yaş için hazırlanan marşın klibinde de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da görüntüleri ile birlikte, "Haydi daha ileri. Hizmet bekliyor millet, tarihe sözümüz var, gelecek bizim elbet" ifadeleri kullanıldı.

Törene, kurucu üyeler, bakanlar, önceki dönem ve mevcut milletvekilleri, MKYK üyeleri, Kadın Gençlik Kolları MKYK üyeleri, il başkanları ve belediye başkanları katıldı. 14 Ağustos 2001 doğumlu gençlerden seçilen 18 kişi de katıldı. Törende, davetliler, "kendisini aileden görenler" diye takdim edildi.

Evet özetle dün AK Parti Bursa teşkilat ve milletvekilleri, eskisi, yenisiyle birlikte Ankara'daydı.

AK PARTİ ÖYKÜSÜ

Tarih 14 Ağustos 2001, Türk siyasi tarihine damga vuracak bir parti kuruluyor. Recep Tayyip Erdoğan genel başkanlığında AK Parti kuruluyor. Kurucular arasında Bursa'dan da iki isim bulunuyordu. Ertuğrul Yalçınbayır ve Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu vardı.

O dönem Bursa kurucu il başkanlığı genç bir hekim olan Dr.Mustafa Esgin'e teklif edilmişti. O kabul etmeyince daha önce BBŞB Zabıta Müdürlüğü yapan, o sırada İnegöl'de rahmetli Hikmet Şahin'in yardımcılığını yapmakta olan Şevket Orhan kurucu il başkanı olmuştu. Orhan, şimdi Bursa Kent Konseyi başkanı.

Partinin kuruluşunun ardından seçimler yapılmadan önce İsmail Tatlıoğlu, Amerika'da akademik çalışma yapacağını belirtip, ayrılmıştı. Onunla beraber Meral Akşener de ayrılmıştı.
AK Parti 15 aylık bir parti olarak 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde geçerli oyların yüzde 34,63'ünü alarak tek başına iktidara geldi. Abdullah Gül başkanlığında 58. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurdu. Başbakan yardımcılığını Ertuğrul Yalçınbayır yapıyordu.

Aldığı siyaset yasağı nedeniyle kabine ve TBMM'de yer alamayan genel başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yasağı, bir anayasa değişikliği ile aşıldı. Erdoğan, 8 Mart 2003 tarihinde Siirt'te yapılan yenileme seçimlerinde milletvekili seçilerek Meclis'e girdi.

Bunun üzerine Abdullah Gül başkanlığındaki 58. Hükümet'in 11 Mart 2003 tarihindeki istifasının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den hükûmeti kurma görevini alan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart 2003 tarihinde 59. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurdu.
AK Parti'ye iyi yaşlar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.