Hava Durumu

AK Parti ve temayül yoklaması

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 08:02

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partilerin, aday belirleme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Kimi parti bunu genel merkezden yapıyor, kimi parti anketlerle değerlendiriyor. AK Parti ise öncelikle temayül yoklamasından hareket ediyor.
Temayül yoklaması belirli bir konu hakkında kimin, neye meylettiğini yoklamak amacı güderek yapılan bir nevi ankete verilen isim.
AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayını ve ilçe başkan adaylarını belirlemek için yaptığı temayül yoklaması pazar günü Merinos fuar alanında yapıldı. AK Parti temayül yoklamasını bu sefer dijital ortamda gerçekleştirdi.
Temayül yoklamasının elektronik ortamda gerçekleştirildiğini bunun da ekonomik değer anlamına geldiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, şöyle dedi:
"Kâğıdın hammaddesi ağaç. Bu yöntemle 3 ton ağacın kurtarılmasına, 100 bin lira masrafın önlenmesine katkıda bulunmuş olduk. Şimdi sonuçlar doğrudan Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz."
Mart 2019 yerel seçimlerine katılacak adayları belirlemek için AK Parti, 81 ilde temayül yoklaması gerçekleştirdi. Bursa'daki yoklama ise Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında yoğun katılımla tamamlandı.
Aday adaylığı sürecini tamamlayan AK Parti Bursa İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 17 ilçe belediye başkanlığı için başvuru yapan 176 aday için sandığa gitti.
Merinos AKKM'ye gelen binlerce partili, gönlündeki adayın seçimlere katılmasını sağlamak için oy verdi.

KİMLER KATILDI

Temayül yoklamasına önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal Politikalar Başkanı) Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı ile İstanbul Milletvekili İsmet Uçman da katıldı.

KİMLER OY KULLANDI

AK Parti temayül yoklamasına, milletvekilleri, il, ilçe ve belde teşkilatları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri belediye meclisi üyeleri, mahalle temsilcilerinden oluşan 2 bin 500 üzerinde partili katıldı. Tüm delegeler Büyükşehir Belediye başkan adayı için, ilçe delegeleri ise kendi ilçe belediye başkan adayları olmak üzere 2 oy kullandı.

KİM NE DEDİ?

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, aday belirleme sürecinde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Adaylık başvuruları, temayül yoklamaları ve mülakatlarla seçim sürecini demokrasi şölenine dönüştürdüklerini kaydetti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da, temayül yoklamalarının parti teşkilatına verdikleri önemi gösterdiğine vurgu yaptı. AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Kaya, davaya hizmeti kutsal bir görev saydıklarını belirtti.
Bursa için hayırlısı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.