Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti, yenilenme ve değişim

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2017 09:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2017 09:48

AK Parti ülke çapında büyük bir yoğunluk içinde çalışmalarını sürdürüyor. Kuşkusuz bu yoğunluk Bursa'ya da yansıyor.
Referandum sonrası beklediği tahminlerinin altında bir oy alan AK Parti'de yaptırılan anketlerde ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilince ortaya yeni bir durum çıktı.
Halkın ve tabanın beklentileri bir reorganizasyonun gerekliliği sinyalini veriyordu. Zaten kurduğu partisindeki yorgunluğu, kendi deyimiyle metal yorgunluğunu, parti içi ve dışı iş ve siyaset körlüğünü hisseden ve bunları yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duruma ağırlığını koydu.
Kendisinin başında bulunduğu küçük bir beyin takımıyla 5-6 aşamalı bir stratejik yol haritası ile 2019 yılına kadar olan süreçteki atacağı adımlar ve yapacağı kademeli hamleler planlandı.
Bunun ilk aşamasında toplum, Genel Merkez'deki değişikliklere tanık oldu.

İkinci aşamada kabinedeki değişiklikleri gördük. Bunda Bursa için büyük sürpriz yaşandı. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı olunca, uzun yıllar sonra Bursa'nın bir Başbakan Yardımcısı olmuş, oldu.
Üçüncü aşamada sıra il başkanlarına geldi. Bursa'daki siyasi otoriteleri, köşe yazarlarını (bendeniz de dahil) şaşırtan bir atama yaşandı. AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na İnegöllü iş- adamı Ayhan Salman getirildi. Yeni başkan Ayhan Salman şu anda 50 kişilik AK Parti Bursa Yönetim Kurulu listesi hazırlıyor. Listenin bayram sonunda Ankara'ya sunulacağı söyleniyor. Bu liste hazırlanırken, temiz siyaset, şeffaf siyaset, yeni isimler, kadın ağırlığı gibi faktörlerin yeni yönetim kurulunun belirlenmesinde etkin olacağı beklentileri (hem toplumda, hem de parti tabanında) ağır basıyor. Bu beklentinin ne oranda hayata geçeceğini, bekleyip, göreceğiz.
Şimdi, AK Parti ilçe kongrelerine hazırlanıyor. İlçelerdeki delege seçimleri tamamlandı. Önümüzde ilçe başkanı seçimleri var. Beklenen ve konuşulan o ki mevcut ilçe başkanlarının büyük çoğunluğunun değişeceği.
İlçe kongrelerinin ardından Şubat 2018 'de AK Parti Bursa İl Kongresi hayata geçirilecek. O tarihe kadar atanan Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın performansı onun geleceğini de belirleyecek.
Bu planın önümüzdeki süreçteki aşamalarında bürokraside ve yerel yönetimlerde de bazı revizyonlar beklenebileceği söylentileri siyasi kulislerde hakim.
Görünen o ki 2019 seçimleri öncesi yenilenmiş, kurulduğu dönemlerdeki heyecanını yaşayan; ister kurt politikacı, ister deneyimli politikacı deyin, bu tür isimlerin azaldığı, yeni, genç ve dinamik kadroların ağırlık kazandığı bir AK Parti karşımıza çıkacak.
Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimiyle metal yorgunluğundan arınmış, kadroları yenilenmiş, gençleşmiş dinamik bir AK Parti ile 2019 seçimlerine girilecek.
Görüldüğü gibi 15 yıldır iktidarda olan iktidar partisi, yenilenmenin ve değişimin gerekliliğinin farkında ve bunu hayata geçiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.