Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı laboratuvarlar ve BUTAL

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2018 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 08:43

TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı Müdürlüğü (BUTAL) tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan resim yarışmasının ikincisi bu yıl "Akıllı Laboratuvarlar" başlığı ile düzenlendi.
Yarışma test/analizin önemi ile hayatımıza kattıklarının öğrenciler arasında algılanıp yaygınlaştırılması için farkındalık yaratmak, bilinç düzeylerini geliştirmek ve hayal güçlerini kullanarak yeteneklerinin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla ortaokullar arasında düzenlenmekte.
Bursa'da bulunan ortaokul öğrencilerinin toplam 485 adet eserle katıldığı yarışmada 453 eser değerlendirmeye alındı. Değerlendirmeye giren 5, 6, 7 ve 8. sınıfların her birinden ilk 3 resim belirlenerek toplam 12 resimden 2019 yılı Tübitak Butal Masa Takvimi oluşturuldu.
Yarışmada Özel Sınav Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Bengüsu Çetin birinci olurken, Şehit Zeki Uğur Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kadir Mert Haraz ikinci, Halil İnancık Bilim ve Sanat Merkezi 7. sınıf öğrencisi Efsa Işıl Üretener ise üçüncü oldu.
"Akıllı Laboratuvarlar" konulu resim yarışmasında TÜBİTAK BUTAL tesislerinde gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Tübitak BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Tübitak BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, "Tübitak Bursa Test ve Analiz Laboratuvarımız ülkemizin rekabet gücünün artırılması ve sürekli kılınması için bilim ve teknolojiye dayalı yöntemler kullanarak kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile üniversitelerimize test/analiz, muayene ,eğitim ve arge destek hizmetleri sunmaktadır." dedi.
Ödül olarak birinci olan öğrenciye dizüstü bilgisayar, ikinciye mikroskop ve üçüncüye fotoğraf makinesi verildi. Ayrıca yarışmada 5, 6, 7 ve 8. sınıfların her birinden ilk üç dereceye giren öğrencilere de TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları'ndan oluşan kitap seti hediye edildi.

İMO ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDEYDİ

İMO Bursa Şubesi, tamamlandığında dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü şantiyesine teknik gezi düzenledi.
Gelibolu'daki kule keson temellerinin imal ve inşa edildiği kuru havuz şantiyesini ziyaret eden inşaat mühendisleri Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa, Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin'in sunumuyla proje hakkında bilgi aldı.
Çetin, yürütülen projenin 88 kilometre ana gövde, 13 kilometrede bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 kilometreyi bulan Malkara - Çanakkale etabını yaptıklarını söyledi.
Köprü 144 tel demetinden oluşan ana kablodaki her bir teli uç uca eklediğinde dünyanın etrafını 4 defa dolanacak bir uzunluğa erişiyor.
O da 162 bin 236 kilometreye tekabül ediyor. Osmangazi Köprüsü ise 80 bin kilometreye tekabül etmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.