Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı Şehir ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 07:51

Bilimselliğin temel özelliklerinden biri de ölçülebilir olmasıdır. Ölçemediğiniz hiçbir şeyi bilimsel olarak değerlendiremezsiniz. Bir şeyin bilimsel değerlendirilmesi subjektifliğin ortadan kalktığı, objektif bir gözlükle bakıp, konunun swot'unun yapılabildiği durumdur.
Hayatımıza akıllı telefonlarla başlayan süreçte her şeyin akıllısı gündeme oturmakta. Bu arada da Akıllı Şehir kavramı da bunlardan birisi.
Günümüz dünyasında hızlı kentleşme ve buna bağlı nüfus yoğunluğu ve tüketim ihtiyacındaki artışın ve bu ihtiyaçların çağın gereksinimlerine uygun olarak giderilmesi için artık kentlerin etkin bir biçimde yönetilmesi gündeme gelmekte. Bu noktada da Akıllı Şehir kavramı karşımıza çıkıyor.
Sonuçta Akıllı Şehir kavramı kamunun ihtiyaçlarının çağın gereksinimlerine uygun biçimde karşılanabilmesi için etkin bir şehir yönetimini kurmayı, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan katılımcı ve sürdürülebilir bir kentsel gelişme vizyonudur.
Temel olarak Akıllı Şehir Sistemi; hükümet, kamu birimleri, özel sektör ve vatandaşın geniş kapsamlı bir ortaklık içerisinde olmasını öngörmekte, merkezi yönetim eliyle ekonomik rekabet ve verimliliği artırmak amacıyla istikrarlı ve uyumlu bir ilişki kurulmasını amaçlamaktadır.
Bu nedenle Avrupa Parlamentosu'na göre Akıllı Şehir, kavramını 6 özellikten en az bir ya da daha fazlasını ele alan girişimler olarak değerlendirmekte. Bu 6 özellik ise şunlar:
"Akıllı Yönetim, Akıllı İnsanlar, Akıllı Yaşam, Akıllı Ulaşım, Akıllı Ekonomi ve Akıllı Çevre"
Şimdi de bu konu ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir web platformu hazırlandı. Bu platforma vatandaşlara, akıllı şehircilik alanında Bursa ile ilgili fikirlerini iletebilme olanağı sunuluyor.
Platform "Akıllı Şehircilik" ile ilgili farkındalık oluşturmak, bu alanda belediyenin mevcut, devam eden ve planlanan projelerinin anlatılması ve önerileri olan vatandaşların katılım sağlaması amacıyla oluşturuldu.
Yaklaşık 600 kilometrelik fiber optik kablo iletişim ağı ile altyapısı en güçlü şehirlerin başında gelen Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi de kurduğu veri merkezine sertifika alan ilk belediye olma özelliğini taşıyor.
Bu sertifika doğrultusunda sistem odaları tasarlanarak, sistemin sürdürülebilir ve kesintisiz olması için bu konuda yüzde 99.99 süreklilik sağlayan modern bir sistem oluşturuldu.
Teknolojik yatırımların vatandaş odaklı planlanması ve azami düzeyde fayda sağlanması hedefiyle oluşturulan web platformuna http://akillisehir.bursa.bel.tr adresinden ulaşılabilir.
Evet, bu web sayfasına girip, konularla ilgili fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.