Hava Durumu

Aktaş 1000 gününü anlattı

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2020 08:02

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 yıldır sürdürmekte olduğu görevinde yaptıklarını "Bursa için canla başla 1000 Gün" sloganıyla düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyu ve basınla paylaştı.

Bu toplantıya AK Partili ilçe belediye başkanları ile Bursa Büyükşehir'in bürokratları da katıldı.

Merinos Hüdavendigar Salonu'nundaki kahvaltı, sonrası Yıldırım Beyazıt Salonu'nda düzenlenen toplantıya geçtik. Kahvaltıda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile birlikte oturduk. Ne hikmetse Oktay Yılmaz'ın başkan seçildiği günden beri düzenlemiş olduğu hiçbir toplantıya gitmek nasip olmamıştı. Nasip toplantıda karşılaşmakmış.

AKTAŞ İLE SÖYLEŞİ

Kahvaltı sonrası BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile birlikte Başkan Alinur Aktaş'ın masasına geçtik. Biraz sohbet ettik bu arada Alinur Başkan bir anısını paylaştı. Alinur Aktaş siyasete ilk atıldığında İbrahim ağabey diye hitap ettiği bir büyüğü ona "Siyasete atıldığını duydum, doğru mu?" diye sormuş. Aktaş, evet deyince şunları söylemiş:

"Oğlum siyaset zor iştir. Bugün kanlı bıçaklı olduğun adamla, gün gelir kolkola yürürsün. Dostum dediğin ile de gün gelir kanlı bıçaklı olursun. Ne işin var siyasette."

Aktaş, bu anısını paylaştıktan sonra şöyle devam etti:

"O gün İbrahim ağabeyin ne demek istediğini anlamamıştım. Söylemi bana bir şey ifade etmemişti. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 'Biz kimlerle bu yolda yürümüşüz' deyince ne demek istediği çok netleşti."

AKTAŞ VE VEFA

Dün düzenlenen bu toplantı özünde 3 Kasım'da yapılacaktı. Gerek ülke gündemi, gerekse Aktaş'ın gündeminin yoğunluğu toplantıyı 11 Kasım'a erteledi.

11 Kasım'ın bir başka önemi de rahmetli Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in aramızdan ayrıldığı gün olmasıydı.

Aktaş'ın konuşması öncesi 1000 günlük icraatların kısa bir özetini hazırlanmış olan video filmde izledik. Sonra Aktaş konuştu.

Aktaş konuşmasına Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı. Daha sonra da İnegöl'de belediye başkanlığı sırasında halef, selef olduğu ve aynı zamanda da hocası olan Hikmet Şahin'i andı.

Daha sonra bir kitap haline getirilmiş olan 1000 günlük icraatlarının ana başlıklarına değindi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında "Ulaşım, kentleşme ve kentsel dönüşüm, altyapı, yeniden Yeşil Bursa, turizm ve kültürel miras, tarım ve ekonomi, gençlik sosyal hayat ve eğitim, pandemi ile mücadele" alanlarındaki 1000 günlük çalışmalarını özetledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Alinur Aktaş, bu süreç içinde çalışmalarına verdiği destekten ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlara, milletvekillerine ve il teşkilatına teşekkür etti. Ayrıca, Bursa için çivi çakan herkese, muhalefet milletvekillerinden, muhtarlara kadar katkısı olan herkese de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Makamların gelip, geçici olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Yıllar sonra aranızdan ayrıldığımda rahmetle anılan bir insan olmak isterim" dedi ve tüm çabasının daha iyi ve de daha güzel bir Bursa için olduğunu belirtti.

Aktaş, daha sonra soruları yanıtladı ve finalde diğer belediye başkanları ile birlikte bir fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.