Hava Durumu

Aktaş'a uluslararası görev

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 08:02

Dünya Sağlık Örgütü(WHO) bünyesinde bilindiği gibi Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı bulunuyor. Sağlıklı Kentler Hareketi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kentlerin sağlık göstergelerini belirlemek ve bu göstergeleri olumsuz etkileyen faktörlere çözüm üretmek amacıyla 1988 yılında başlatılan bir projedir.

Sağlıklı Kentler Birliği, Sağlıklı Şehirler Hareketinin ülkemizde gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi amacıyla 10 kurucu belediyenin girişimiyle (Bursa, Yalova, Van, Kadıköy, Afyonkarahisar, Tepebaşı, Çankaya, Ürgüp, Ordu, Kırıkkale)2 Aralık 2004 tarih ve 2004/8226 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu kapsamında kuruldu.

Şu anda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yapıyor. Şimdi bu birliğin bünyesinde DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağının Politik Kurulu oluşturuldu.

Bu kurul Sağlıklı Kentlerin DSÖ

Avrupa Bölgesi'ndeki çalışmalarında politik önemi olan ve yeni ortaya çıkan konularda DSÖ Avrupa'ya danışmanlık ve liderlik yapacak. Kurul belediye başkanlarından ve meclis üyelerinden oluşuyor.

DSÖ Avrupa Sağlıklı Kentler Ağının 7. Fazı sürecinde görev alacak Politik Kurulda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Newcastle (İngiltere), Asker (Norveç), Burgos (İspanya), Utrecht (Hollanda), Reykjavik (İzlanda), Cork (İrlanda), Brno (Çekya), Dresden (Almanya), Vologda (Rusya Federasyonu), Attica (Yunanistan), Rennes (Fransa), Klaipeda (Litvanya), Malmö (İsveç), Helsinki (Finlandiya), Lodz (Polonya) şehir ve bölgelerinden Belediye Başkanları, Başkan Yardımcıları, Valiler ve Meclis üyeleri yer aldı.

AKTAŞ'I KUTLUYORUM

Bursa'nın tanıtımı noktasında ulusal ve uluslararası platformda Bursa'nın temsili, adının duyurulması bana göre büyük önem taşımakta.

Bu ve benzeri girişimler kentimizin tanıtılmasında değerlidir. Bu açıdan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş'ı kutuluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.

Uçak seferleri başladı

Yıllardır Bursa'nın özellikle hava taşımacılığı konusunda sıkıntıları vardır. Gerek geçmişte, gerekse günümüzde bu konu bir hayata geçer, bir unutulut gider. Geçtiğimiz yıl da pandemi sebebiyle ara Bursa Yenişehir Havaalanı-Erzurum, Muş ve Trabzon uçak seferlerine ara verilmişti.

Şimdi bu seferler yeniden başlatıldı. Konu ile ilgili olarak AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, dün Yenişehir'de havaalanında bir basın açıklaması yaptı. Gürkan, seferlerle ilgili bilgiler verdi.

Dileğimiz kentimiz sosyal ve iş dünyası için büyük önem taşıyan bu havayolu taşımacılığı konusunun, bundan böyle gelişerek ve kentlere yeni kentler ilave edilerek sürekliliğinin kesilmemesi.

Başlangıçta Trabzon ve Erzurum için haftada 3 gün karşılıklı uçuş planlanırken, dün başlayan uçuş programında Muş'a da haftada 3 gün karşılıklı uçuş kondu.

Emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Singapur pazarı ve Bursa

BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında'Singapur Pazarı ve Ticaret Fırsatları' webinarı düzenledi. Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli, tarım alanının yetersizliği sebebiyle gıda güvenliği açısından tamamen dışarıya bağlı olan Singapur'un gıda firmaları için önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener'in moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte, Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve Singapur Ticaret Müşaviri Müge Dağlı Durukan, Singapur pazarı hakkında bilgiler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.