Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Ceylan'dan dijital kütüphane

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2019 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 07:34

Bursa iş ve akademi dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Prof.Dr.Ali Ceylan, bir dijital kütüphane oluşturdu.
Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve bilimsel kaynaklara gereksinim duyan kişilerin buluşma platformu olan "Dijital Kütüphanem" aynı zamanda bir dijital yayınevi. Burada on line bilgiye ulaşarak, ülkemizde eğitimde fırsat eşitliği yaratılıyor. Dijital Kütüphanem'de akademik kitap, ders notu, ders videosu, kitap, sesli kitap, makale, tezler ve öğrenci notlarından oluşan bir bilgi platformu oluşturuldu.
Dijital Kütüphanem'in temel amacının üniversite eğitimine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Prof.Dr.Ali Ceylan şunları söyledi;
"Amacımız yüksek eğitime ciddi anlamda katkıda bulunmak. Hedefimiz dünyadaki tüm üniversitelerden ulaşılabilecek elektronik ortamdaki bilgileri, bu platformda toplamak. Güvenilir bilgiyi ve güncel bilimsel çalışmalara online erişimi sağlamak. Böylece tüm öğretim üyeleri ve öğrencileri online yayın yapmaya teşvik ediyoruz. Konuyu bir memleket meselesi olarak görüyoruz. Ancak online bilgiye ulaşarak rekabet edilebilirliğin sürdürülebileceğini düşünüyoruz."
Platformda ayrıca "Askıda kitap" projesi ile ihtiyacı olanlara hediye kitap verilmesi destekleniyor.
Bir de yeni ve değerli yazarların yayın yapmalarına fırsat veriliyor.

SENFONİDE İSKANDİNAV RÜZGARI

BBDS Orkestrası bu haftaki konserinde, İskandinav ve Çek kültürünün en önemli bestecileri Norveçli Edvard Grieg, İsveçli Kurt Atterberg ve Çek Leos Janacek'in müzikleri ile karşımızda olacak.
Grieg'in yaylı çalgılar orkestrası için yazdığı "İki İskandinav Melodisi" ve Janacek'in "Yaylı Çalgılar Süitini" orkestramızdan dinleyeceğiz.
Orkestrayı İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetecek. Konserde ayrıca ünlü İtalyan opera bestecisi Giocomo Puccini'nin, bir dostunun ölümü üzerine yazdığı ağıt niteliğindeki eseri "Krizantemler" de seslendirilecek.
Orkestra keman sanatçısı Gökçe Özler ve Borusan Filarmoni Orkestrası viyola sanatçısı Ali Başeğmezler'in solistliğinde Atterberg'in içtenlikli müziği Keman-Viyola ve Yaylı Çalgılar için Süit no:3 (op.19) ve Haendel'in klavsen eserinin teması üzerine Norveçli Johan Halvorsen'in yazdığı "Pasacaglia" seslendirilecek.
Konser perşembe günü saat 20.00'de Merinos AKKM'de. Klasik müzik meraklılarına duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.