Hava Durumu

Alinur Aktaş'tan görkemli proje tanıtımı

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 08:32

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Alinur Aktaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Bursa ile ilgili projelerini görkemli bir tanıtımla açıkladı.
Toplantıya Bursa milletvekilleri Başbakan eski Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile birlikte eski bakanlardan Faruk Çelik, AK Parti eski ve yeni Bursa milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, BUÜ Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay, BTÜ Rektörü Prof.Dr.Arif Karademir, Bursaspor Başkanı Ali Ay, STK , SİAD temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, TSO ve OSB temsilcileri katıldılar.
Osmangazi Salonu'nda yapılan tanıtımda bizleri önce kozmik bir ortamda Mevlana'nın "Sen yola çık, Yol sana görünür" dizeleri karşıladı. Etkinlik başladığında ise 3 D ve 4 D animasyonlarla yapılmış Bursa'nın simgelerini yansıtan bir gösteri vardı. Bu filmin sonundaki animasyonun içinden açılan bir kapıdan da Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Alinur Aktaş sahneye çıktı.

AKTAŞ'IN KONUŞMASI

"Bursa, güzel Bursa" diye sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Alinur Aktaş, konuşmasını 6 ana başlık altında toplamıştı. Bu başlıklar şunlardı:
" Ulaşım ve trafik, kentleşme ve çevre, turizm, yerel ekonomik hayat, sosyal hayat ve eğitim, kültür-sanat-spor..."
Dünyanın büyük kentlerinde trafik sorundur diyen Aktaş, "2035 Ulaşım Master Planı tüm siyasi partilerimizin oybirliğiyle kabul edildi. 2 yıl içinde trafiği ana gündem maddesi olmaktan çıkaracağız. Bursaray günde 284 bin yolcu taşıyor. Sinyalizasyon optimizasyonu çalışmalarına 2 ay önce başladık. 2020 Haziran'da 460 bin kişi taşıyacak duruma geleceğiz." dedi.
Bütçede aslan payının ulaşıma ayrılacağını belirten Alinur Aktaş şöyle devam etti:
"Terminal-Kent Meydanı hattı 8.2 km. Mevcut sisteme entegre edilecek. Emek'ten Şehir Hastanesi'ne ulaşacak bir hat 5.5 km ve 4 istasyon. Bursaray Görükle'ye de uzayacak. 28.2 km'lik Yıldırım metrosu hattı. Çalı'dan Gürsu'ya uzanacak. 20.7 km'lik Çalı-FSM-Demirtaş hattında 17 istasyon yer alacak. Görükle-Kızılcıklı-Başköy raylı sistem hattı 6 km ve 6 istasyondan oluşuyor. Kestel'den de Uludağ OSB'ye raylı sistem uzatılacak. 54.1 km'lik hat 100 km'yi aşacak."

DİĞER BAŞLIKLAR

Alinur Aktaş, konuşmasında çeşitli alanlarda şunları söyledi:
"Riskli yapıların hiçbirini kabul etmemiz mümkün değil. Bursa'da hem riskli olan hem görüntü kirliliği oluşturan binaları bir plan dahilinde çözeceğiz. "
"Hanlar bölgesini gerçek değerine ulaştıracağız. Tarih ve kültür adalarını ortaya çıkaracağız. Hanların etrafını boşaltacağız."
"Sıcaksu jeotermal yatırımında Dubai ve Almanya firmaları ilgileniyor. Yüksek yapı olmayacak."
"Hamitler çöplüğünü kaldırıyoruz. İki bölgede tesis yapılacak. Hamitler ıslah çalışmasıyla Botanik Park'a dönüşecek."
"İznik'i UNESCO Dünya Mirası listesine bir an önce alma çabasındayız.Gemlik'e yat limanı yapılacak. Gemlik'te önümüzdeki günlerde ticari aktivite anlamında çok önemli şeyler olacak."
"İpekyolu Film Festivali yeniden başlayacak. 2026 Fetih ve Kültür Ajansı'nı kuracağız. Osman Gazi artık devlet töreniyle anılacak."
"Bursa'ya vaadimiz sokakları canlı, mutlu şehir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.