Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alinur Aktaş ve Bursa'nın seçimi

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2019 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 08:43

Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce Bursa, Alinur Aktaş ile tanıştı. Rahmetli Hikmet Şahin'in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra uzun yıllar İnegöl Belediye Başkanlığı yapmıştı.
Bir buçuk yıl önce Recep Altepe yerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atandı. Şimdi ise Alinur Aktaş, atandığı göreve seçilme başarısı göstererek geldi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
Alinur Aktaş, bugüne kadar AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde kazandığı en zorlu seçimi kazandı. Bu zorlu süreçte geride başladığı yarışı etap etap Mustafa Bozbey'i yakalayarak önde kapattı.
Bu yarış o kadar zorlu bir yarıştı ki, son bir ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört kez Alinur Aktaş'ı arayarak süreci takip etti.
Evet, Alinur Aktaş'ı kutluyor ve başarılar diliyorum.

Hüseyin Durmaz ile seçim sonrası

Dün sabah haftaya tıraşımızı olup, başlayalım dedim. Orada Bursa OSB Yönetim Kurulu ve Durmazlar YK Başkanı Hüseyin Durmaz ile karşılaştım. Biraz seçim üzerine ve ekonomi üzerine konuştuk.
Hüseyin Durmaz, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Milletimiz tercihini yaptı. Başkanlarımızı seçti. Öncelikle tüm başkanlarımıza başarılar ve hayırlı hizmetler diliyorum. Ülkemize ve kentimize hayırlı olsun.
Seçim bitti zaman ekonomi zamanı. Bizler stabil bir ekonomi arzuluyoruz. Döviz artışlarının enflasyonla orantılı olduğu, faizlerin düştüğü bir ekonomi arzuluyoruz. Ülkemiz bunu yapabilecek güçte. Devletimizde elinden geleni yapıyor. Bir başka beklentimizde Endüstri 4.0 için verilen desteklerin sadece bazı bölgeler ile sınırlı kalmaması. Yerleşkeleri olan batıdaki firmalara da bu desteklerin sağlanması."

Nurettin Ekinci'nin ardından

Nurettin Ekinci, Ardahan'da doğdu. İlkokul sonrası Ardahan'da Atatürk Caddesi'nde üç arkadaş yürürken, birbirlerine ne olacaklarını sorarlar. Nurettin Ekinci, ben 500 kişi çalıştıracak fabrika kuracağım, der.
Ardından yolu İstanbul'a düşer. Bundan yaklaşık 45 yıl öncede Bursa'daki akrabalarının yanına gelir. Burada bir bankada memur olarak çalışmaya başlar. Bir gün Yeşil'de çay bahçesinde birkaç Bosch çalışanı kendi aralarında sohbet ederken, bir parçayı yaptırmada çektikleri zorluğu anlatırlar. Ekinci, bu sözleri duyunca o masaya geçer ve bu parçayı ben yaparım, der. Böylece Doğu Pres Otomotiv ve Ekinci Teknik Işıl İşlem'in temelleri atılır. Bugün bu iki kuruluş 550 çalışanı ile Amerika'dan Japonya'ya kadar 18 ülkeye ihracat yapmaktadır. Nurettin Ekinci aramızdan ayrıldı. Ekinci'nin cenazesi dün Bursa Organize Sanayi Camii'nde kılındı ve Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Ekinci Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.