Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Çağlar ve Dağ 2

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2016 01:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 01:21
Yazın Bodrum’dayken bir aileyle tanıştık. Prof. Dr. Arif Çağlar ve eşi Prof. Dr. Perihan Çağlar ile birkaç gün beraber olduk.
Eşim de bir profesör olduğu için sohbet eğitim ve üniversite ağırlıklı oldu. Bursa’dan da dostları vardı. Özellikle Ulviye Özer hocayı anmayı ihmal etmediler.
Daha sonra aile üzerine sohbet ettiğimizde Arif ve Perihan hocaların oğullarının yeni kuşağın başarılı senarist ve yönetmenlerinden Alper Çağlar olduğunu öğrendik. 
Büşra, Panzehir ve Dağ filmlerinin senaristi ve yönetmeni. Geçtiğimiz hafta sonu Dağ filminin ardından çekilen Dağ 2 filmini izledik. Özellikle silahlı kuvvetlerimizin itibarının bilinçli/bilinçsiz bir biçimde yerlere serildiği bir dönemde, Dağ 2 çok başarılı bir film olarak karşımıza çıkıyor.



Filmin konusu Özel Kuvvetler’e bağlı bir  Muharebe Arama Kurtarma Timi’nin başından geçenleri anlatıyor. Topraklarımızın dışında muhalif görüşlere sahip bir Türk  kadın gazetecinin ölümden kurtarılış öyküsü anlatılıyor. Bu arada görev ile insanlık ikilemi arasında kalan tim komutanının verdiği karar ile kurtardığı geleceklerin öyküsü de filmde var.
Bu filmdeki oyuncuların isimlerini değiştirip, Holywood filmi diye getirseler, laf aramızda hepimiz büyük heyecanla izlerdik. Bana göre film sinemacılık açısından, verdiği mesajlar açısından son derece başarılı bir film. Alper Çağlar’ı ve ekibini kutluyorum.

Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin hemen karşısında bulunan boş alana yeni bir hastane yapılacak.
Bu 400 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi ’nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü. Hepimizin yaşantısında bizlere ilk okuma yazmayı öğreten, sonrasında bizlerde iz bırakan, meslek seçimlerimizi etkileyen öğretmenler vardır.
Onlar çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitirken özünde bu ülkenin geleceğini inşa ederler.
Son yaşadığımız 15 Temmuz faciasının ardında da eğitimin ne oranda önemli olduğunu ve bilim dışı kalmış insanlara bırakılmayacağını gördük. Bilimsel bakışı kaybetmiş, dolayısıyla objektifliğini yitirmiş insanların ülkelerine nasıl kötülük yapabileceğine tanık olduk.
Yolumuz çağdaş uygarlık ve bilimin yolu olmalı. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.