Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Karagöz'ün finaline buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2017 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 08:56

Ülkemizin kesintisiz 56 yıldır devam eden Uluslararası Bursa Festivali bünyesinde bildiğiniz gibi önemli etkinliklerden biri de bu yıl 31.'si düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması.
Bu yılki yarışma Bursa'da dünyanın 22 farklı kültürünü buluşturdu. 31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Bursa'da görsel bir şölene adını yazdırıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 31.'si düzenlenen "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" bugün yapılacak final ile bir yıl sonra buluşmak üzere veda ediyor.
Yarışmanın bu yılki katılımcı ülkeleri Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Başkurtistan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Filipinler, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya, Şili, Tataristan ve Uganda'dan gelen halk dansları ekipleri oldu.
Bu ekipler aynı zamanda kentin farklı noktalarında ve ilçelerde sahneledikleri gösterilerle kendi kültürlerini tanıttılar.
Bugünkü final saat 21.00'de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.

BURPAS, Bulgaristan'a hedeflendi

Kentimizdeki önemli sektörel işadamları derneklerinden biri olan Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS), plastik ve ambalaj sektöründe yeni yatırımların önünü açmak ve ikili iş görüşmelerinde bulunmak için 26 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan'a gidiyor.
BURPAS üyesi işadamları, Filibe Başkonsolosluğu ve Ticaret Ataşeliği ziyaretiyle başlayacakları Bulgaristan temaslarında International Technical Fair, Filibe Ticaret ve Sanayi Odası, Filibe Serbest Bölge ve firma ziyaretleriyle tamamlayacak.


Bulgaristan programı hakkında ön bilgiler veren BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü, şunları söyledi:
"Bulgaristan plastik ve ambalaj sektörü için önemli bir pazar. Bursa ile arasında 250 milyon dolarlık bir ticaret hacmi söz konusu. Hedefimiz bu rakamı daha da yükseltmek. Bu açıdan Filibe Başkansolosluğu ve Ticaret Ataşeliği ile de bir görüşmemiz olacak. Neler yapabileceğimizi masaya yatıracağız. Ayrıca Felibe Ticaret ve Sanayi Odası ile Felibe Serbest Bölge'de temaslarımız olacak. Birçok firmayı ziyaret edeceğiz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.