Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Karagöz ve barış mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 08:22

Dünyada ortak olan birkaç dil vardır. Matematik, müzik ve spor bunların başında gelir. Bu noktada halk dansları da kültürlerin buluşması, birleşmesi ve etnik kökeni ne olursa olsun insan olgusunun ön plana çıkması noktasında önem taşımaktadır.
Bu yıl 57.'si düzenlenen Bursa Festivali kapsamında 32'nci kez organize edilen ve de 19 ülkenin katıldığı "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"nda Bulgaristan ekibi birinci oldu.
Bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışmaya katılan halk dansları ekipleriyle bir araya geldi.
32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılan dansçılar, final öncesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, "Bursa'da 19 farklı ülkeden misafirlerimizi ağırlamak bizler için onurdur. 7 Temmuz' da başlayan yarışmamız, Bursa'da renkli görüntülere sahne oldu. Bu dünya barışının resmidir" dedi.
Evet, barış dolu bir dünya diliyoruz.

İhracatçımız yeşil pasaportlu

İhracat yapan kurumlar için temel sıkıntılardan biri de vize konusuydu. Bu konu işin sahibinden, işin profesyoneline kadar herkes için sıkıntı oluşturan ve zorluk çıkaran bir konuydu.
Konu ile ilgili olarak 23 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla son üç yıl ortalaması 1 milyon dolar ve üzerinde ihracat yapanlara yeşil pasaport verilmeye başlandı.
Bu uygulamadan ülkemizin genel sekreterlik bazında en fazla ikinci ihracat yapan birliği olan UİB de yararlandı. 128 ülkede vizesiz seyahat özgürlüğü veren uygulamaya Uludağ İhracatçılar Birliği aracılığıyla erişen ihracatçı sayısı 633'e ulaştı.
Konu ile ilgili olarak UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik "Yeşil pasaport, Türkiye'nin üretim ve ihracata dayalı sürdürülebilir büyüme hikayesi yazmak için var gücüyle çalışan ihracatçılarımıza çok önemli bir moral ve motivasyon kaynağı oldu" dedi.

Gençler bilim kampına

Büyükşehir Belediyesi bilimi gelecek nesillere sevdirmek için Bursa Bilim Teknoloji Merkezi aracılığıyla yaz kamplarını 5-6, 7-9 ve 10-14 yaş gruplarına göre gerçekleştiriyor.
Kamplarda çocuklar; yazılım, kodlama ve robotik eğitimi alıyor ve kamplar 2'şer haftalık dönemler halinde 14 Eylül'e dek sürecek.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Fehim Ferik, "Yaz kamplarımızla zevkli ve eğlenceli ortamda proje üreten çocuklar, elektronik kodlama ve robot yapmayı öğreniyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.