Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AMATEM Bursa'da çalışmaya başladı

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2017 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2017 08:52

Keşke kimse alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmasa da Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezileri'ne ihtiyaç duyulmasa. Ne yazık ki yaşam her zaman dileklerdeki gibi olmuyor.
Alkol ve uyuşturucu rehabilitasyonunda bu merkezler büyük önem taşıyor. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ek binasında Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) hasta kabulüne başladı.
Bu merkezi geçenlerde Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Aşkın bu ziyarette konu ile ilgili şunları söyledi:
"Bu kliniğimiz 18 yataklı bir AMATEM kliniği olarak birkaç hafta önce açıldı. İlerleyen haftalar içinde yine ihtiyaca göre yatak sayısını artıracağız. Burayı biz hem denetimli serbestlik hem yatarak tedavi birimi olarak tasarlıyoruz. Ovaakça'da bulunan AMATEM'imizi de Rehabilitasyon birimi olarak düşünüyoruz .
Milletimizin devletimizin yumuşak karnı. Bu madde bağımlılığı gerçekten çok kritik bir sorun. Madde bağımlılığı ile mücadelede bu kliniğimiz iyi bir cephe oluştursun. Hem çalışanlarımız özverili çalışıyor. Hem de büyük ölçüde hastalarımızla iyi bir kontak kuruyoruz. Bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Bazen hastalarımız burada tedavi gördükten sonra tekrar maddeye bulaşabiliyor. Bağımlılık tekrarlayabilir. O zaman yine hastalarımıza kapılarımız açık."

•Bursa'da kadın seyisler yetişecek

Elazığ'da "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi hayata geçirildi. Projede "Atlar Emin Ellerde" sloganıyla uygulandı ve 40 kadına 46 gün seyislik eğitimi verildi.
Böylece 40 kadın Türkiye'nin ilk lisanslı kadın seyisleri sertifikasına sahip oldu. 170 saat teorik 190 saat pratik olmak üzere toplamda 360 saatlik "At Yarışları Yönetmeliği Modüler Seyislik Eğitimi" verilen proje, daha sonra diğer illerde de uygulanmaya başlandı.
Bu kapsamdaki iller arasında Bursa da var. Bursa 'da uygulanacak "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesine katılmak isteyen adaylar 28 Ağustos -19 Eylül 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne başvurularını şahsen yapabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.